[]

Bira yapımı sorunu

Talimatları takip ederek dün akşam yaptık.
Az önce arkadaşım mesaj attı, köpürmüş ve taşmış.
23 litreyi geçmemiştik ve kapağı sıkıca kapatmıştık.
Ne yapalım? Bu şekilde dursa ne olur?

Fotoğraf linkte
ibb.co

 
havanın çıkabildiğinden daha fazla hava oluşmuş mayalar hızlı çalışmış. hava kilidini çıkartın biri sterilize ettiği parmağını deliğe bastırsın o sırada hava girişini durdurmak için. hava kilidini temizleyip temiz su koyup tekrar takın.

ne olur bilmek zor açıkçası bekleyip görmek lazım ama ortam sıcaklığını düşürebilirsiniz tekrar olmasını engellemek için.
  • floydian  (16.02.22 16:50:33) 
Buğday birası mı yaptınız?


  • catamenia  (16.02.22 17:38:08) 
Ikinci fotodan anladigim kadariyla acayip bir hava cikisi olmus. Bekleyip gormek disinda bir secenek yok. Soguk bir yere koyarsaniz en azindan mayalanma yavaslar.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (16.02.22 19:15:54) 
Buğday birası yapıyorsanız, onda hava çıkışı fazladır. .....onların hava kilidi farklıdır.


  • oguz altun  (16.02.22 19:19:47) 
Bira yaparken çok sık rastlanan bir durum. İlk gün bol maltozu bol gören mayanın coşması durumu.
Bir sonraki sefer ilk gün hemen hava kilidini takmayın. meraklanmayın oksidasyon olmaz. Oluşan CO2 havadan ağır olacağı için doğal tabaka oluşturur.
Bu seferki için de sorun yok. Hava kilidini çıkarıp kaynamış soğumuş su ile durulayın. İçine de aynı sudan koyun. En güzeli starsan solusyonu ile yıkayıp o solusyondan koymak ama elinizde olmadığını varsayıyorum.
  • evde bakla yiyen kek  (16.02.22 21:48:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.