[]

Kedilerim çok fazla mama yiyor

Mama: n&d kısır kedi maması
Kediler: iki adet kısır kedi
Üreticinin önerdiği gramaj: her biri için günlük 56 gram.
Rutin: Günde 4 eşit gramajlı öğün şeklinde

Olay: Birkaç gün evde olmayacağım için 3 ayrı kapta toplam 400 gram kadar mama bıraktım. Yani aşağı yukarı 4 günlük mama. Arkadaşım 30 saat kadar sonra kontrol için eve gitti ve mamalar neredeyse bitmiş.

Soru: Ben bu hayvanlıkla nasıl başa çıkarım?

 
özellikle sürekli gramajlı mama veriyorsanız böyle çok mama konulduğunda kıtlıktan çıkmış gibi yiyorlar. ben kedilerimde sürekli açık mama politikası uyguluyorum. yani mama kabı hep dolu. bu sayede aç gözlülük yapmıyorlar. bir süre deneyin derim. zamanla alışabilceklerini düşünüyorum.

baktınız alışmadılar geriye tek çare otomatik mama kabı kalıyor

www.hepsiburada.com
  • delidir yakalayin  (15.02.22 20:16:49) 
daha önce de çok yazdım bunu, kısır kedi maması vermenin anlamı yok, bu ticari bir şey.
kısır kedi mamasının kalorisi düşük sadece.

benimkilere de olur da kısırlar için olandan verirsem, muhakkak porsiyonları yükseliyor.
alın normal, yetişkin kedi maması, onu yesinler.
her yetişkin kedi maması yiyen kısır kedi obez olmuyor yani, yok öyle bir şey.

bir de porsiyon hesabı bence de kedileri psikolojik olarak zorluyor.
açıkta duracak, gidip gelip yiyecekler.

eğer hızlı yiyorlarsa, hızlı yiyen kediler için olan mama kapları var içinde dişleri olan, onlardan tavsiye ederim.
  • blatta hiberna  (15.02.22 20:28:51 ~ 20:29:24) 
blatta hiberna + 1


  • alfired  (15.02.22 21:05:42) 
tecrübeyle sabit olarak ne yazık ki, blatta hiberna +1

yani az koydum, çok öğün olmadı. az öğün ortalama koydum, olmadı. az koyup, öğün azalttım yine olmadı. her halükarda aynı yere çıkıyor.

obez ama doymayan bir kedimiz var ve doyuramıyoruz. otomatik mama kabı da iyi bir seçenek tabi ama unutmamak lazım rutin ona da mama koymayı.
  • baldan kaymak  (15.02.22 23:59:23 ~ 16.02.22 00:00:43) 
delidir + blatta ikisi de doğru

Ablamın kedileri obez. Yazın bizde kalıyorlar, biz 10 günlük tatil sırasında kedileri (toplam 3 kedi) evde yanlız bırakıyoruz. Kabın hep dolu olması lazım. Obez kedilerin olayı bu. Gözleri doymuyor. Kap büyük olsun, dolu olsun.
  • SiyamkedisiZorro  (16.02.22 13:37:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.