[]

Raporsuz ilaç, ilaç bitiminden bir ya da birkaç gün önce yazdırılabilir mi?

Son 3 gündür okumadığım genelge, yönerge, tüzük, duyuru, yasa, yönetmelik; aramadığım çağrı merkezi (SGK, sağlık bakanlığı vb), sormadığım sağlık çalışanı (kendi doktorum, sekreteri, düzenli olarak gittiğim eczaneler) kalmadı.

Herkes topu başkasına atıyor. SGK, sağlık bilmemesine sorun diyor, doktor eczacıya sor diyor, eczacı doktora sor diyor.

Şu basit sorunun cevabı kimsede yok: “Aylık olarak reçete edilen, raporsuz kırmızı reçeteli ilacımı, ilaç bitim gününden 1 gün önce reçete ettirebilir miyim?” Bu kadar basit bir soru.

İlacım cumartesi bitiyor (30. gün)
Ama doktorum cumartesiden itibaren bir süre hastanede olmayacakmış.
İlacımı cumartesiden önce yazdırmam gerekiyor yani. Eczacım dün bana şu an yazdırabilirsin dedi. Gittim hastaneye, sistem kabul etmedi, doz aşımı uyarısı verdi ve reçeteyi yazamadı doktor. Cuma tekrar deneyelim diyor. Hastane ebesinin nikahında. Tekrar tekrar hastaneye gitmek için işten izin almak da sıkıntı oluyor.

Lütfen bir bilen varsa söylesin de, cuma boşu boşuna gitmeyeyim hastaneye.
Çok teşekkürler şimdiden.

 
Doktorda fiziksel reçete yok mu acaba onu sordunuz mu. İleri tarihli yazıp versin size.


  • ceketimi alip cikcam  (15.02.22 19:30:04) 
Kırmızı reçetede olur mu bilmiyorum. Ancak cuma hastaneye gidersem öğrenebilirim.


  • miv  (15.02.22 19:38:54) 
normal ilaçlarda yazıldıktan 4 gün sonraya kadar alabiliyorsun (iş günü)
kırmızı da öyledir

  • bir soru sorcam  (15.02.22 19:43:48) 
@bir soru sorcam mesele şu ki, reçeteyi yazamadı doktor elimde ilaç olduğu için. Sistem kabul etmedi. Sekreter de “bazen 1-2 gün kala yazmaya izin verebiliyor sistem” gibi tahmini ve belirsiz bir bilgi verdi. Yani mesele ilacı eczaneden almak değil, doktorun yazabilmesi…


  • miv  (15.02.22 19:52:12) 
Kırmızı reçetesi varsa , benim dediğim şekilde olur. Benim gittiğim doktor sistemden yazmıyor, fiziksel reçetesi var o şekilde yazıyor bana kırmızı reçete ilaçları.


  • ceketimi alip cikcam  (15.02.22 19:53:22) 
kirmizi recetenin, yanilmiyorsam azami dozla duzenlenen bir yazdirilabilirlik gunu var. ilaca mahsus ayarlaniyor olabilir yani. o sebeple kesin bir sey soyleyememis olabilirler. belki hekime telefonla baglanmaniz mumkun olur - ki, en iyisi odur. kolayliklar...


  • e haliyle  (15.02.22 21:55:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.