[]

Sporda zorlanmak

Evde spor yapıyorum. Açtım bir video diyelim, videonun sonlarına doğru bende pil bitiyor, bacaklar tutmayacak hale geliyor. O noktada zorlana zorlana devam etmem şart mı? Başlangıç aşamasındayım, kasları fazla zorlamadan kessem bi sıkıntı olur mu?




 
Geçen bahsettiğim disiplin tam olarak bu noktada devreye giriyor :)
Zorlanman hatta ilk birkaç hafta kas ağrısı çekmen çok normal. Sakatlığa tabi ki mahal vermeden devam!

  • lüzumsuz adam  (15.02.22 15:50:14) 
Aşırı zorlamaya gerek yok. Aslında bu noktada iste coaching devreye giriyor çünkü video vs gibi olaylar kişiye göre değil, genel bir hitap var.

Bacaklar tutmayacak hale gelen birinin daha fazla zorlayip failure yapması gereksiz.

Spor bir süreç. 100m koşusu değil maraton gibi düşünmek lazım. Sallıyorum sınav cekmek varsa ve düz sinavda zorlaniyorsaniz dizleri yere koyun ya da duvara karşı çekin vs. Süreç ile güçleneceksiniz ya da kondisyon artacak.

Spordan sonra oluşan ağrı, laktik asit ağrısı/acısı vs normal. Alıştıkça geçer. Ama her spor günü ayakta duramayacak halde kendinizi zorlamaya gerek yok, özellikle ilk başta.
  • logisticsmanager  (15.02.22 15:57:03) 
3 setle başlayabilirsin
bir de öncesinde ne zaman ve ne kadar yemek yediğin çok etkili

kilo vermek için yapıyorsan, kalp sorunu yoksa devam
  • bir soru sorcam  (15.02.22 16:40:40) 
"sakatlanmayacak kadar" zorlamak gerekiyor. tehlikeli olacağını, kalıcı bir zarar vereceğini düşünüyorsanız orada bırakmalısınız.


  • kaptankedi  (15.02.22 16:44:57) 
Acı çekiyorum resmen ama ya işkence gibi geliyor ağırlıklı squat falan özellikle, kilo problemim yok ama çok hareketli ve esnek biri değilim hantallık var vücutta, zamanla daha az mı daha çok mu acı çekicem ben..


  • tamam sakinim  (15.02.22 16:50:15) 
hangi programı takip ediyorsunuz? bazı programlarda level 0.5 gibi başlangıç egzersizleri oluyor, onlarda rahat hissetmeye başlayınca daha üstüne geçiyorsunuz.


  • kaptankedi  (15.02.22 17:10:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.