[]

Duruşmaya katılım ve temsil ücreti

Merhaba. Ben, Asliye mahkemesinde ilk kez bir duruşmaya katılacağım. Avukatım duruşmaya katılım ve temsil edilmem için asgari ücret üzerinden hesaplanan KDV dahil 5.800 TL’lik ücretin kendi hesabına yatırılması gerektiğini belirtti. İlk kez bir duruşmaya katılacağım için nedir ne değildir öğrenmek istedim? Bu ücret tüm duruşmalar için geçerli mi?




 
Uzun uzun yazip tartismak baslatmak istemiyorum. Kendinize baska bir avukat bulun yol yakinken.

Avukatlik tarifesi olsa da davanin durumuna gore (davali, davaci olma, ne davasi oldugu, olasi sonuclar vb) avukatla basindan anlasilir. Kac celse surecegini bilemeyeceginiz bir dava icin her durusmaya katilimda pratikte boyle bir ucret odenmez.
  • darkrocq  (15.02.22 15:40:58 ~ 15:42:01) 
Avukatın onu her duruşma için istememiştir. Muhtemelen sen bugüne dek hiç ödeme yapmadın. Avukat da asgari ücret bu. Bari bunu öde de geleyim demiş.
Daha düşük bir ücrete zaten çalışması yasak ve yüzde 35 vergi ödeyecek. Çok uygun bir rakam vermiş. Her duruşma için değildir o.

  • photo85  (15.02.22 18:52:27) 
Asliye ama hangisi? Asliye ceza ise ben vermezdim Asliye hukuk ise verebilirdim. Detayları konuşmak lazım


  • infernalcadre  (15.02.22 19:24:14) 
muhtemelen toplam ücret o kadardır.
2019'da bir davam için avukatla görüştüğümde baronun belirlediği taban ücret buna yakın bir şeydi. tanıdık indirimi ve faturasız 5bine anlaşmıştık. yedi, sekiz oturum sürdü. ek ödeme yapılmadı.

  • d e j i n  (16.02.22 11:55:34) 
tek bir duruşma için mi yoksa bütün dosya için mi olduğunu öğrenin. bütün dosyaya bakmak içinse makul bir ücret


  • paintov  (16.02.22 13:12:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.