[]

zam isterken inceden bi tehdit edesim var

birimimde en dusuk maasi aliyorum ama kendilerinden tecrubeli olduklarim da var. isimde iyiyim sorunlu bi calisan degilim ama tek turk kadinim ama isim yabanci dil de gerekiyor. bence bu acidan da biraz kolaya kaciyorlar yabancilarin proseduru daha farkli isliyor kira yardimi gibi.
aralikta zam istedim ben bildircem dedi mudurum. sonuc= enflasyon zammi. sozun ozu gidip tekrar zam konusu acacagim ama ayni birim farkli maas mevzusunu dava edebilecegimi soylemek istiyorum esit ise esit maas mevzusunu goz onunde bulundurarak. sorum bu yontemin uygunlugu, uygunsuzlugu, ise yararliligi nedir? daha onceden hic istemeden haber verip zam yapilmisti biraz kurum karar veriyo zam donemlerine nisbeten buyuk bi yer.
isten cikarilmaktir, yaptirimdir bunlar cok umrumda degil acikcasi. cebimde 10 liramin olmasi 0 liramin olmasindan daha cok canimi yakiyor.

tesekkurler

 
ileride referans istemen gerekebilir. geçmiş geçmişte kaldı. geçmişte aldığın düşük maaşları geriye alabiliyor musun? hayır. o zaman önüne bak. kısa süreli bir tatmin duygusu karşılığında ileride alabileceğin iyi referansı harcama. ben bunu çok görüyorum. bizi denetleyen şirkette çok sevdiğim biri var, çok çalışkan, saygılı, efendi biri. şirketinden ayrılıyormuş ama kötü ayrılıyor. çok fazla iş yükü verildiği için herkesle papaz olmuş. e abi zaten ayrılıyorsun, neden gidip herkesle kavga ediyorsun ki. şimdi müşterilerle aran iyi, rahat iş bulursun ama beş sene sonra müşterilerde tanıdığın kalmadığında, kimsenin seni bilmediği bir yere gittiğinde ilk şirketinden referans getir derler, kalırsın ortada. daha bir kaç gün önce çocukla bunu konuştuğum için senin durumuna benzettim.


  • gabe h coud  (15.02.22 13:17:12) 
Davayı konuya dahil etmek en son yapacağın şey olmalı.
Bunun yerine işten ayrılmayı düşündüğünü söyleyebilirsin. Kaldı ki bu da çok dikkatli kullanılması gereken bir tehdit.

Red cevabı alırsan ayrılacaksın, bunu da göze al. Sakın deneyip, red alıp aynı yerde çalışmayı düşünme.
  • burfak  (15.02.22 13:53:41 ~ 13:54:33) 
talebinizi ilk defa net şekilde dile getiriyorsanız bu kadar sert dile getirmeniz hem size zararlı olur hem de haksızlık.
Bence talebinizi yardım ister tonda dile getirin, sizi ne kadar zorladığını, rahatsız ettiğini söyleyin. Gitmek isteyeceğinizi, dava açabileceğinizi bırakın onlar düşünsün.

  • michael_knight  (15.02.22 13:58:17) 
Referans önemli +1 gabe +1

Cv'me ekleyebileceğim ve bana muhtemelen yeni kapılar açabilecek birkaç yerde çalıştım ama kötü ayrıldığım için malesef kullanamıyorum bunları. Kötü ayrılmamanın önemini baya geç anladım.

Maaşına zam istemenin tuhaf bi yanı yok. İşi mahkemeye götürme fikri hem kötü ayrılmana sebep olur hem de büyük ihtimal istediğin rakamı bu yöntemle alamazsın. Hiç akıllıca değil. Zamda ısrarcı olursun, müdürü biraz baskılarsın ama olmazsa da bedel ödetmek uğruna bütün rahatını bozmaya değer mi diye kendine sorman lazım.
  • IncredibleMau  (15.02.22 14:00:30) 
Vallaha şu aynı iş eşit maaş olayını çözemedim yasal dayanağı var mi bilmiyorum.
X kisi bu sene 5 lira baslar. Sene sonunda enflasyon zammi ile alir sallıyorum 7 olur.
O sırada adam lazimsa ve piyasa arttiysa (ankara piyasası deli artmis misal yurtdışına gidenlerin yerini doldurmak için başka şirketlerden adam ceken savunma sanayi sebebiyle) belki yeni başlayan 8.5'dan girecek. Bu noktada şirketin o zaman al sana da 8.5 deme gibi bir olayi olamaz.
Şirket size verirse alirsiniz vermezse is bakın. Ama sirketini bu konudan (mobbing vs olsa aciklanir) dava etmek isteyen kisinin is bulmasi zorlaşır.

Ben ilk isimden kötü ayrildim, istifa dilekcesinde üst yönetime geçirdim. Neden? Çünkü yurtdışına tasiniyordum zerre umrumda değildi. Zaten öyle bir sirket ki 15 kisilik ekipten 5 sene sonra geriye 2 kisi ayni kaldi.

Bence bu işlere girmeyin.
  • logisticsmanager  (15.02.22 14:08:08) 
kimse dava tehditi ile maaşını iyileştirmez. eğer başka fırsatları değerlendireceğim diye uygun bir dille söylersen ve gerçekten ayrılmanı istemiyorlarsa ancak o işe yarayabilir. diğer türlü hadi yasal olarak mecbur kalıp maaşını iyileştirdiler diyelim, hayatı zindan ederler. önünde sonunda kendin bırakıp gitmek zorunda kalırsın. bir defaya mahsus bir alacak değil ki bu tehditle alasın, yıllarca yüzyüze bakmayı planladığın insanlar, patronun.


  • mustafakesekci  (15.02.22 15:06:10) 
tesekkurler cevaplar icin. icimde ne varsa konustum ama referans kaybettim gibi olmadi. her turlu elestiri yapildi zaten bilinen seyler hepsi. dava kelimesi gecirmedim.
@logistic bu hikaye kadin erkek maas esitsizliginden dogmus bir sey ben de kadin olarak hafife alindigimi dusunuyorum. 70 kisilik ekipte 9 kadin falaniz. biraz da yildirma politikasi gibi cunku dogum izni hikayesinden kadin calisan istenmiyor alo dedikleri anda istedikleri saatte kurumda gormek istiyorlar kadinlarda sorun olabilir kafasinda. Ise alim tarihleri disinda da yani

  • ala09  (15.02.22 15:29:35) 
@ala09 o noktada su soru var; misal bende iki çalışan var. Birisi yillar içinde hastalık, 4 çocuk doğurduğu için 4 kere doğum izni derken kadin olan daha az maaşa çalışıyor artık. Neden?
Çünkü zam performansa göre veriliyor ve kişi yıl içinde çok az calistiysa ya da calismadiysa performans olmadığı için zam da olmuyor.

Eğer dediğiniz buysa bence mantıksız yani yok.

Ama dediğiniz kadin calisan girince x lira erkek 2x'yse durum farklı.

Bu arada bu kadar cins bir yerse bence siz is arayin. Çünkü dava ile falan düzelecek durum değil bu. Böyle şeyleri düzelmesi onlarca yıl alir.
  • logisticsmanager  (15.02.22 15:51:07) 
anladığım kadarıyla çok uluslu bir şirkette çalışıyorsunuz.
Burada maalesef geldiğiniz ülkenin de etkisi olabiliyor.

Bir dostum yurtdışında bir şirketten teklif aldı. Teklif diğer çalışanlardan 500-600 dolar daha düşükmüş bunu öğrenmiş bir şekilde. IK'ya durumu bildirdiğinde "ülkende aldığın maaş bunun yarısı" diye bir yanıt almıştı.
  • anten  (16.02.22 13:43:25) 
@anten istanbuldayim ben ama dirket yabancilara hitap ediyor. ben ikinci sinif vatandas muamelesi ^.^


  • ala09  (16.02.22 21:27:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.