[]

Tükenmez kalem ne zaman tükenir?

Elimde hediye gelen Scrikss Trio 93 bir kalem var. Geldiğinden beri toplamda 10 A4 sayfası dolduracak kadar yazmamışımdır ama sanki ufaktan soluk yazmaya başladı. Gerçi bunu fark ettiğimde üçüncü A4 sayfasının sonundaydım, belki biraz beklesem tekrar düzelirdi ama o da saçma. Elektronik alet mi bu bekletip dinlendirelim.

Bu kalemlerin normalde ömrü ne kadardır? Ve bendeki neden soluk yazmaya başlamış olabilir?


 
Kalemin topunda mürekkep birikiyor bazen, o da ilk 1-2 kelimede normalden koyu yazmasına sebep oluyor. Kalemi her gün kullanmıyorsan böyle olması normal.

Yazmaya başlamadan önce başka bir kağıda 3-5 bişey çiziktirip öyle yazarak çözüyordum ben bunu.

Ama bundan bağımsız bir silikleşmeyse normal değil, Scrikss kalem var bende, 10 yıldır falan kullanıyorum, bana mısın demiyor.
  • plutongezegendegilmi  (15.02.22 10:57:39) 
Bunlarin ici satılıyor bitince rafa kaldirma


  • m orak  (15.02.22 13:10:42) 
@pluton
Mürekkep birikip koyu yazma gibi bir şey yok.
Bugün sabah 3 sayfa yazı yazdım mesela. Sonlara doğru soluklaşma olur gibiydi. Önceki 2bucuk sayfa boyunca tek bir kelimede bile koyu yazma ya da soluklasma olmadı.
  • anatomik  (15.02.22 13:42:11) 
Bir sebepten mürekkep akışında sıkıntı olmuş olabilir, az beklerseniz kendine gelebilir. Beklerken yazdığınız şekilde ucu aşağı doğru, dik olmasında fayda var.

Bazen hava soğuksa vesaire mürekkep biraz akıcılığını yitirebiliyor. Bu da sebep olabilir.
  • kaptankedi  (15.02.22 14:09:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.