[]

Okula gönderilmeyen cocuk

Merhaba,

Benim size danismak istedigim bir sey var.
Bir komsumuz, ayni zamanda da malesef bir akrabamiz; özel ihtiyaclari olan cocugunu (Otizm) okuldan almis ve Özel Egitim'e verdirme bahanesiyle 1.5 aydir cocugu okula yollamadan evde tutuyormus. Cocuk bizim eve gelip anne babama veryansin edince, "Nolur babama söyleyin ben okula gitmek istiyorum!" deyince bizim haberimiz oldu. Normalde Milli Egitim'e bagli okuldaki hocalar babasini karsilarina alip konusmuslar. Haftada 2-3 gün tamamen özel egitime gitsin, onun disinda burada da normal müfredati takip etsin. Eksik günleri falan özel dersle tamamlariz demisler. Babasi da cocugun okuluyla ugrasmak istemedigi icin "Ben tamamen özel egitime yollarim!" bahanesiyle okuldan aliyor ama randevu bulamadim falan diye oyaliyormus herkesi. Normalde de yobaz, siddete meyilli, öfke kontrolü olmayan bir herif.

Ben su anda Türkiye'de yasamiyorum, dolayisiyla Türk hattimla arayip da sikayet edemedim polise. +90 155'i cevirince (bunu denedim) böyle bir hat yoktur diyor baglanamiyor.

Sikayet etmek icin ne yapabilirim, bana bu konuda yol gösterebilecek birisi var mi!

Not: Cocugun annesiyle babasi bosandi ve annesi maddi yönden bagimsiz olmadigi icin cocukla ilgili kararlari tek basina alamiyor. Bir de cocuklarin velayeti babada, annenin yaptirimda bulunma hakki var mi onu da bilmiyorum.

Not 2: Ufaklik 4. sinifa gidiyor (bir önemi var mi bilmiyorum bunun).

 
EGM'nin online ihbar sayfası var. Belki işinize yarayabilir.

onlineislemler.egm.gov.tr
  • himmet dayi  (14.02.22 22:25:29) 
Sizin şikayetiniz çocuğun kesintisiz eğitime devam etmediği yönünde olabilir (ne derece ilgilenilir muamma)

Anne şikayet edebilir, şikayetine binaen kesintisiz eğitime dair işlem başlatılır, para ve hapis cezasına kadar yolu var. Annenin eli kolu bağlı değil, danışmanlık ve veya eğitim tedbir kararı aldırabilir. Velayetin değişmesine kadar gidebilecek bir süreç bu. Elbette siz iyi niyetiniz ile yola çıkmaya çalışıyorsunuz ama top annede, uğraşırsa olur.
  • synax  (14.02.22 22:33:26) 
Polis,Jandarma,Sahil Güvenlik,AFAD,Sağlık,İtfaiye ve Orman acil çağrı numaraları 112’de birleşti.


  • emirleblebikemir  (14.02.22 23:03:46) 
Zamanında bunu yazmıştım ama çalışıyor mu hiç denemedim. 155i (veya 112yi) aramak için deneyebilirsiniz. (Başına +90 koyarak tabii ki)

eksisozluk.com
  • inheritance  (15.02.22 00:08:47 ~ 00:16:26) 
cimer vasıtasıyla aile sosyal politikalar bakanlığına da yazabilirsiniz


  • paintov  (15.02.22 01:38:56) 
alo 183. bu konuya sosyal hizmetler bakar ancak fazla müdahale edemezler. daha çok çocuğun bakımının yapılıp yapılmamasına bakıyorlar.


  • mikahakkinen  (15.02.22 09:21:57) 
Öncelikle çocuğun kayıtlı bulunduğu okulun yönetimi bu konuda gerekli tedbirleri almakla birinci dereceden sorumludur. Başka okula gittiğini sanmak gibi bir durumları da olamaz çünkü başka okula gitseydi naklini göndermiş olmaları gerekirdi. Dolayısıyla çocuk hangi okula kayıtlıysa devamsızlığı ile ilgili işlem yapılmalıdır. Mesela bizim okulumuzda böyle bir öğrenci var. Biz İl Müdürlüğüne durumu resmi yazıyla bildirdik. Onlar da savcılığı harekete geçirecekler. Daha önce çalıştığım okullardan birinde de benzer bir olay olmuş, jandarma, öğrenci velisinin kapısına dayanmıştı.

Burada şöyle bir durum olabilir. Otizmli öğrenciler genelde okul ortamında "sorun çıkaran" çocuklar oldukları için okul yönetimi devamsızlıklarını girmiyor olabilir. Ki bu da risktir. Öteki türlü bu çocuk polis zoruyla okula getirilirdi. Hatta baba, eğitim hakkından mahrum ettiği çocuğunun velayetini bile kaybedebilirdi.

Hele ki otizmli bir çocuk için korkunç bir kayıp bu.
  • puyule  (15.02.22 22:09:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.