[]

Yurtdışına taşınma / taahhütlü internet fesih hk.

Selamlar, bir arkadaşım yurtdışına taşınıyor ve türk telekomda tahhüdü var daha 10 ay daha devam edecek interneti. Fesih etse cezai bedel çıkıyor. Sonuçta yurtdışına gidiyor, gerekçesi var. Cezai bedel ödemeden nasıl çıkılabilir bu işin içinden?

Teşekkürler.


 
Yurt dışına gitmek sözleşmeyi fesih hakkı doğurmaz.

Taahhüt süresi 1 yıldan uzunsa cezasız şekilde cayabilir (yeni kanuna göre). Değilse zaten 2 ay kullanmış demektir. Onun cayma bedeli çok çıkmaz.

Başka birine devredebilir mi diye de kontrol etsin. Böyle bir şey mümkünse hiç ceza falan ödemeden kurtulur.
  • himmet dayi  (14.02.22 21:44:41 ~ 21:48:49) 
kablonette yurtdisina gitmek fesih hakki doguruyordu, buyuk ihtimalle tt'de de oluyordur.

bize soylenen yapilmasi gerekenler:
-gitmeden uyeligi dondurun ki fatura yazmaya devam etmesin ( zorunlu degil )
-gidince konsolosluktan ikametinizi oraya alin
-ikamet ciktisini uyelik merkezine gonderin ( edevletten filan alinabiliyor )
-cayma bedeli odemeden kontrat iptal olur.
  • fakyoras  (14.02.22 21:57:56 ~ 21:58:27) 
fakyoras'ın dedigi gibi, kablonet hizmet götüremediginden cezasız fesh ediyor. ayni sey tt icinde gecerli olmali. gidilen adrese nakil yapamayacagina gore ucretsiz feshetmeli. ha yapabiliyorsa, ona da saygi duymak lazim :))


  • helenart  (14.02.22 22:26:32) 
15-16 ay önce superonline ile aynısını yaşadım. Taahhüt için daha 14 ay mı ne vardı. Aradım, yurtdışına taşınıyorum, aha kira sözleşmem diyerek mail attım. İptal ettiler direk modemi de teslim ettim.


  • quaker  (14.02.22 23:02:48) 
benim durumum soyle oldu: (git: 1503045) ama bastan konusmadiysa muhtemelen ayni durum olmaz.


  • lemmiwinks  (15.02.22 11:19:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.