[]

Airbnb'de kalanlar

Gerci booking.com'da da var, private host denen meret. Elalemin evinde ciddi ciddi nasil kaliyor insanlar ya? Tamam parasini veriyoruz ama insan kendini siginti, besleme gibi hissetmez mi? Tum daireyi, tum evi kiralasan hadi neyse ama sadece bir odayi kiralamak nedir? Insan dogru duzgun ne mutfagi, ne banyoyu kullanabilir gonul rahatligiyla. Istedigin gibi girip cikmasi dert, gurultu olur bilmemne olur diye rahat hareket de edemezsin, f tipi hucre gibi bir sey resmen. Ben mi abartiyorum?




 
abartıyorsunuz bence. ev arkadaşıyla yaşamak gibi bir şey.

genelde tüm ev kiralanıyor zaten çok rahat oluyor otel gibi. oda kiralamayı zorda kalmadıkça ben de istemem.
  • jelly bear  (13.02.22 23:18:40) 
oda kiralayınca bütün vaktinizi hostla geçirmek zorunda değilsiniz ki. bir şehre turist olarak gidiyorsanız daha da rahat, zaten yatmadan yatmaya lazım olacak oda. ortak alanları da misafir çekinmeden kullansın diye çoğu host misafirden çok misafir gibi davranıyor kendi evinde. bence tercih edilebilir bir seçenek.


  • south park in kapusonlu uyesi  (13.02.22 23:30:36) 
elalemin evi dediğin otelden daha iyi olabiliyor. ev temizliğinde banyo olunca niye kasılasın ki? airbnb kullanmadığın belli oluyor. burada da, yurt dışında da kullanmış biri olarak söylüyorum bunu.


  • mermize  (13.02.22 23:36:58) 
almanyada 4 gün airbnb'den oda kiralayarak kaldım. verdiğim en iyi karardı. gecesi 15 euroya iki katlı yeşillikler içinde bir villanın üst katında gayet temiz güzel bir odada kaldım, üst kattaki 3 oda sadece airbnb konukları içindi ve ayrı banyo tuvaleti vardı. hostumuz da alman olmasına rağmen gayet hoşsohbet insandı.

benzer bir-iki tecrübem daha oldu doğru hostu seçerseniz (superhost) ve evin yapısı da uygunsa hiç sorun olmuyor. saçmasapan evin salonunda çekyat kiralayan 5 euroluk evde de kalınmaz zaten.
  • orpheus  (13.02.22 23:55:12 ~ 23:56:11) 
yurtdışında üç farklı ülkede airbnb'de elalemin evinde üç kez kaldım. üç ev de, sahipleri de çok rahattı ve biz de rahat ettik. zaten hostlarla pek muhatap olunmuyor özel bir muhabbet ortamı oluşmadığı sürece. kurallar ve kullanabileceğiniz alanlar, kullanabileceğiniz eşyalar önceden belli. onların da sizin kaldığınız odayla ilgili kuralları belli. karşınızda insan gibi insanlar olduğu sürece ve siz de insan gibi davrandığınız sürece hiçbir sorun çıkmıyor. medeni olmakla, karşılıklı yaşama saygı duymakla ilgili yani deneyimin iyiliği biraz.

makul sınırlar içinde hareket edince kimse kimseye bir şey demiyor. ayrıca istediğiniz saatte girip çıkmanıza kimse bir şey demiyor ama tabii ki evdeki insanlara saygı çerçevesinde kalmanız lazım. tatil anlayışına da bağlı biraz. içelim edelim kafalar bi milyon eve gelip gürültümüzü de yapalım diyen insan bu tür yer seçmemeli tabii ki. aslında düşününce otelde ya da kiralanmış bir evde bile kalsanız bu hoş değildir mesela, gürültüyü yan odalara da ya da diğer dairelere de yapıyorsunuz otelde/evde kalırken. oralarda kalmak da rahatça gürültü yapmayı meşrulaştırmıyor, yine ortak alanların kullanımı söz konusu.

ya da mutfak banyo meselesi mesela, doğru düzgün kullandığınız sürece neden gönül rahatlığı konusu mesele olsun ki? neyi kullanabileceğiniz belli oluyor, buzdolabında size boş yer oluyor, zaten kullanacağınız iki tabak iki bardak, çatal ıvır zıvır, onları da insan gibi kullanınca bir şey olmuyor. ya da mesela tencere tava mı kullanmak istiyorsunuz, düzgünce kullanıyorsunuz, zarar vermiyorsunuz insanların eşyasına, o kadar. insan zaten kendi evinde bile dikkat etmeli buna, kendi eşyanızı da hor kullanan bir insan değilseniz ekstra bir çaba yok aslında. neyin ne amaçla kullanılacağının belli olduğu yerler mutfak da banyo da. kullandığınızı kullanıp temiz bırakıp geçiyorsunuz. öyle f tipilik bir durum/hissiyat olmuyor. evinizde davrandığınızdan biraz dikkatli davranıyorsunuz, o kadar.

tabii bunlar demek değil ki oda arkadaşı olarak kalmak herkese uygundur, herkes rahat hissederek kalabilir. tarz meselesi sonuçta, hoşlanmamak çok anlaşılabilir. ama öyle hücre gibi hissedilmek zorunda olunan bir şey değil, bunları en azından bunu demek üzere yazmak istedim.
  • nimberjack  (14.02.22 00:07:04 ~ 00:07:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.