[]

şirket gezisine gitmeli mi gitmemeli mi

2 haftadır bir yerde çalışmaya başladım. ve maalesef benim bir huyum var önceden kaynaşmış insanların arasına girmekte çok kötüyüm burada da böyle oldu. normalde ortamın eğlencelisi olarak sevilen biri olurken burada o frekansa geçemedim kendimi mal gibi gösterdim ve evlat olsam sevilmez bir pozisyondayım şu sıralar. diyeceksiniz ki daha yeni girmişsin alışırsın zamanla ancak ben kendimi tanıyorum bu tarz durumlarda kabuğumu kırabilmem çok zor oluyor çoğu zaman yapamıyorum. diyeceksiniz ki iş yerinde arkadaş edinilecek / sosyalleşilecek diye bir şey yok yap işini geç. ancak ofis öyle bir ofis değil hem o kadar yoğun çalışılmıyor boş vakitlerim kalıyor bol bol hem de rahat bir yer gayet millet kendi arasında eğleniyor oldukça bu durumda dışarda kalmak ekstra can sıkıcı oluyor benim için.

bu girizgahtan sonra esas soruya gelmek istiyorum şimdi çarşamba sabah gidilip cuma akşam gelmeli bir gezi düzenliyor şirket. açıkçası bir yandan gitmek çok gözümde büyüyor çünkü ortama hiç alışamadığım için kendimi çok kötü hissediceğim, sıkılacağım bir gezi olma ihtimali oldukça yüksek. ancak bir yandan da kabuğumu kıracaksam da bunun için en uygun ortam böyle kalmalı etmeli bir gezi ortamı. ancak bu ihtimalin yüksek olduğunu düşünmüyorum gidip çok kötü günler geçirdiğimle de kalabilirim ve orada iyice yalnızlaşıp minör depresyona girebilirim beni de en çok korkutan bu, ihtimalini de az görmüyorum açıkçası. benim yerimde olsanız ne yapardınız?


 
mutlaka git. düşünme bile


  • avatar is back  (13.02.22 18:12:11) 
git. aralarina girmeye de calisma ama. itici gelebilirsin. normal seyrinde olsun her sey. sadece kibar ol ve kendini uzak tutma. ama mutlaka git


  • Kittie  (13.02.22 18:24:08) 
korkunc seylerden bahsediyo gibisin konu geziye gitmek djdj. git, dene. berbat olsa nolur iki gun bi sey kendini soyutlama


  • ala09  (13.02.22 19:02:47) 
muhtemelen orda aktiviteler olur. kaynaşmasan da en azından yüz aşinalığı olur. sen de "orda olmuş" olursun. yolculuk yormayacak ve gittiğin yer veya aktivitelerden sıkılmayacaksan bence de git.


  • sttc  (13.02.22 19:31:35) 
@kittie hem aralarına girmeye çalışmayıp hem de kendini uzak tutmamak nasıl olucak bende pek arası olmaz bunların :(

@ala09 benim için korkutucu valla kendimi güvende hissetmediğim ortamlarda sosyal anksiyete oluyor maalesef
  • semaforo de medianoche  (13.02.22 20:07:44 ~ 20:07:55) 
ben seni anladım ve ben olsam gitmem. kaynaşmak için daha minik adımlar gerek. ofiste bir süre sonra konuşa konuşa önce 1-2 kişiyle samimi olur sonra gruba yürürsün, kesin halledersin kafaya takılacak bişey değil de, gezide sıkılacaksın yani gitme.


  • kenarortay  (13.02.22 21:21:46) 
gezi meselesi tamamen sana kalmış. ben olsam gece kalmalı bir eğlenceye, henüz 'kesin bizimle takılacaksın, bırakmam' diyen en az bir kişi yoksa gidemem.
ama normalde tavsiye olarak diyorum, örneğin bir işe başladın, ara vermemen gerek, ama işyerinden birileri de seslendi sana 'biz kahve içmeye iniyoruz, gelir misin' diye. evet de. o. minik fırsatları kaçırma. 'o zaten gelmez' diye seni çağırmamaya başladıklarında iş sarpa sarar. ben bir işyerimde bu sebeple sigaraya başlamıştım. ne zaman biri sigaraya inmek için sorsa 'ben gelirim' diyordum. en çok sigara içen kişiyle şu an işyerinden ayrılmamıza rağmen kankayız :)

seni bir süre izleyip, sonra illaki keşfedecekler. hiç takılma. benzer sorunu ben de çok yaşadım zamanında. acele etme. iki hafta dediğin nedir ki. çok az zaman geçmiş. çok yoğun olmayan, rahat ortamı olan bir iş şu dönemde mücevher. hiiiiç acele etme. aradan geçsin birkaç ay, 'aslında şu kişi fena değilmiş' diyeceksin. bir yıl sonra haftasonumu da görüştüğün arkadaşların olacak oradan, eminim. sadece minik teklifleri kaçırmıyoruz, biliyorsun. haydi bakalım. relax :)
  • lovemyself  (13.02.22 22:08:36) 
@lovemyself evet aslında beni de düşündüren bu, iyi anlaşabildiğim birileri olmasa bile beni yalnız bırakmayacağına güvendiğim, bir yere giderken sen de bizle gel diyecek birileri olsaydı bu kadar düşünmezdim ama o da yok, bu sıkıntı yaratabilir. kimsenin çağırmadığı yerde mecbur birilerinin peşinde koşmam lazım o da yorar bir yerden sonra. aslında benim de kalbim gitmemekten yana ama bu aralar evde de sıkıntılı durumlar, o yüzden evde mi daha çok sıkılırım yoksa gezide mi diye düşünüyorum.


  • semaforo de medianoche  (14.02.22 13:29:05) 
@kenarortay+1 emeklemeden koşmak gibi olur, bence de önce işyerinde ufak ufak kaynaşmaya çalış


  • mustafakesekci  (14.02.22 14:05:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.