[]

youtubedaki scammer ifşa videoları gerçek mi

bu hindistanlıların laptoplarına yada webcamlerine sızıyorlar, yaşadığı apartmanı buluyorlar falan. gerçek mi bunlar?




 
tabi ki. hatta hindistan polisine şikayet edip yakalatanlar var


  • sttc  (13.02.22 14:50:16) 
IP adresini sadece servis sağlayıcısı bilmiyor mu, adresine nasıl ulaşıyorlar?


  • plastic_angel  (13.02.22 15:06:16) 
gerçek tabi, adam teamviewer veya benzeri bir app ile senin makinaya bağlanıyor. tabi bağlandığı makina aslında sanal makina. bu bağlantı peer to peer olduğu için bağlananın ip adresini vs elde ediyor rahatlıkla.

indian scammerlar da güvenlik uzmanı olmadıkları için ağlarına sızmak basit bir trojan veya tool ile mümkün oluyordur.
  • orpheus  (14.02.22 00:03:41) 
arkadaşlar sorumu atlamayın. IP adresini bildiğin birinin ev adresini nasıl bulabiliyorsun? Bunu bulabilecek sadece ISP değil mi?


  • plastic_angel  (14.02.22 11:37:59) 
internet sağlayıcısı olan firmada çalışıyordur, orada tanıdığı vardır veya küçük bir ihtimal oraya sızmışlardır veri çekiyorlardır.

bir devlet kurumunda birisi sistemden bir işlem yapıyor, kendi yaptığı anlaşılmasın diye arkadaşının şifresiyle kendi evinden giriyor. yapılan işlemin yapıldığı IP tespit edildi. ttnet de üst düzey tanıdıkları olan biri bu IP'den girilen adresi el altından öğrendi. sonra araya başka hatırlı kişiler girdi, mevzunun üstü örtüldü.

neyse kısaca IP'den ev adresi ve kullanıcıya dair pekçok bilgi içerden gizlice öğrenilebilir. sızıntı servis sağlayıcıdan kaynaklanıyordur büyük ihtimal
  • yemrem  (14.02.22 12:17:23 ~ 12:18:28) 
hindistandaki yapıyı bilmiyoruz ki?
bizde ip aratınca adres çıkmıyor son 10 senedir falan. en iyi ihtimalle ilçe tutturursun.
belki hindistanda daha dardır bu çember.
ayrıca o videolarda olay ip ile çözülmüyor ki.
ip olayın %5 falandır belki. full sosyal mühendislik o videolar.
opsec falan allaha emanet olduğu için biraz kafayı bu işlere kırmış birinin eline düştüklerinde bir giydiklerini donun rengini öğrenmediği kalıyor adamın.
belki yapanların elinde bulk data var. bunlar ucuz şeyler genelde android cihazlardan toplanır. botlar için kullanılır. içinde gerçek kullanıcılardan gelen bilgiler vardır. işletim sistemi, ip, cihaz tipi vs. bunlardan alıp direkt iple bir sonuç bulamasa bile ip bloğundan çemberi çok güzel daraltabilir.
  • Whily  (14.02.22 14:16:29 ~ 14:19:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.