[]

Ethernet turuncu/yeşil ışık sorunsalı

20 metrelik cat5 ethernet kablosu airties modemle sıkıntısız kayıpsız çalışıyordu.

aynı kabloyu kablonet modemine (docsis 3.0) bağlayınca pc'de yeşil ışık yanmıyor yalnızca turuncu ışık yanıp sönüyor. ağ ayarlarından baktığımda bağlantı hızı 10 mbit görünüyor, speedtest'te de o civarlarda çıkıyor.

nadiren yeşil ışık yandığında ise hem ağ ayarlarında hem de speedtest'te 100 mbit hız alıyorum. işin tuhaf yanı şu, bazen 3-5 kere, bazen 15-20 kere ethernet kablosunu pc'ye takıp çıkardıkça yeşil ışığı yakalıyorum:)

bir detay daha, aynı kabloyu kablonet modeminden airties modeme çektiğimde bağlantı gene sıkıntısız oluyor (airties modemi bridge olarak kullanıyorum) airties'tan da pc'ye 1 metrelik cat5 ile bağladığımda sorunsuz alıyorum 100 mbit'i gene.

bodoslama bir tabirle pc ile kablonet modem'in elektriği o hatta yetmiyor sanki. bu sorunu nasıl çözebilirim? -ağ ayarlarından ethernet bağlantısına girip yapılandır'daki otomatik bağlantı/çift taraflı 100 mbit vs onları da denedim olmadı)

 
valla ilginc bir sorun. kablonet modemleri bence direkt esgal, oyumu modem sorunundan yana kullaniyorum. musteri hizmetleriyle gorusmek teknik servis cagirtmak lazim. tabi airties bridge olayini soylemeyerek.

ureticiye gore degisiyor ama turuncunun 1gbit olmasi lazim. hatta bu cevabi yazarken baktim benim anakartin realtek eth portu icin turuncu 1gbit diyor. yesil de blink ediyorsa internet alisverisi var demek. seninkinde farkli olabilir arastirmak lazim.

sorudan ote bir tavsiye vermek gerekirse bence airties'i sadece wifi dagitmak icin kullan. al bir tane netgear gigabit switch keyfine bak. ben bu setupla kullaniyorum.
  • nibba  (13.02.22 03:07:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.