[]

Brüt maaştan nete geçiş ve kümülatif vergi matrahı

Ocak maaşı normalde brütten nete hesaplamasına göre eksik yatmıştı. Aralık ayında prim aldık. Yıl sonundaki kümülatif gelir vergisi nedenyile ocak ayında eksik yatırıldı dediler ikdan. Martta yeni işe başlıyorum. Netten ödenecek maaşlar. Şimdi eski şirketimdeki kümülatif vergi zımbırtısı devam edecek ve ben anlaştıgım neti alamayacak mıyım acaba? Nasıl hesapşayabilirim?




 
Öncelikle ik hatalı demiş. Kümülatif gelir vergisi nedeniyle değil, Aralık'ta aldığın prim yüzünden Ocak ayına devreden sgk nedeniyle ocak ayı maaşın eksik yatırılmıştır.

Kümülatif vergi matrahı yeni senede sıfırlar. Etkisi olmaz. Yeni şirketin kümülatif vergi matrahından başlatacaksa eski şirketinde 2022'deki kümülatif vergi matrahından başlatırlar. Yeni şirket netten ödeyecekse zaten net öder, kümülatif vergi matrahı etkilemez net maaşını.
  • gabe h coud  (12.02.22 21:22:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.