[]

Çatı dubleksi alınır mı?

Güney cepheli bir çati dubleksi almak istiyorum. Lokasyon İzmir. Artıları eksileri nedir? Not: 5,5 ve 1,5 yaşında iki erkek çocuğum var.




 
yeni bina ise (izolasyon vs.) alınır. görece daha geniş balkon/terası olur diye tahmin ediyorum. kışın ısıtma masrafı biraz yüksek olabilir.


  • zgrydn  (12.02.22 18:59:13 ~ 18:59:53) 
zgrydn teras çok geniş. Bina sıfır. Çatı sandwich panel.


  • fikox  (12.02.22 19:03:34) 
sakın almayın. mutlaka su alıyor. sonra daire ile baş başa kalırsınız.

size türlü garanti verirler inanmayın.

çok güvendiğiniz kalitesinden emin oldugunuz bir yerse bilemem.

dizde sorun, bel fıtıgı varsa tavsiye etmem.

üst kat daha soğuk olur kolay ısınmaz.

onun dışında iyidir.
  • kulustur  (12.02.22 19:05:26) 
Su alma olayı öyle her evde olmaz ya, 12 senelik binada başıma bir kez geldi o da yoğun yağmurlu karlı bir havada oldu. Yaz gelince de çatıda su sızdıran yere macun çektik bir daha da hiç su almadı. En büyük eksisi kışın soğuk yazın sıcak olması.


  • uvcray  (12.02.22 19:45:57) 
Yahu niye alınmasın? Aynı metrekareye sahip 3+1 ya da 4+1 arakat elbette daha avantajlı ama dubleksler de daha uygun fiyatlı. Dezavantajları elbette var ama bunlar göze önüne alınarak alınabilir. Neden olmasın?


  • prole  (12.02.22 19:53:51) 
bu yaşlardaki bebeler çok tehlikelidir. mutlaka güvenlik önlemi / önlemleri almalısın.
-İzmir de niye alınmasın. püfür püfür eser.

  • ankarakecisi  (12.02.22 20:35:45) 
Yazın üst kat yanabilir
Çocuklar için güvenlik önlemi nasıl almalısınız onu araştırın, öyle karar verin derim

  • kaset  (12.02.22 21:00:23) 
Yakıt gideri çok olur, üst kat kışın ısınmaz, yazın soğumaz. Terasın temiz tutulması da zor iş. Ama yaşaması çok keyiflidir. Salıncak, bitkiler, mangal keyfi, arkadaşlarla partiler. çocuklar için minik havuz bile alırsın. Güzel ışıklandırırsın, yaz gecelerinde açık hava sineması yaparsın :) komşular da önemli. terasın sadece seninse harika. komşuyla paylaşıyorsan ya da komşunun da ayrı yan tarafta terası varsa daha dikkatli olunacak mecbur. Benim eskiden vardı. Çatıdan kedi, martı falan gelirdi. Martı bir kez öğrenirse, dışarıda yiyecek bırakırsan, bir daha gitmesi zor. Saçma saatlerde ve bitmeyen martı sesi çok kötü bir tecrübe.

Çocukların güvenliğini sağlayabileceksem ve yakıt gideri derdim olmayacaksa alırdım.
  • gabe h coud  (12.02.22 21:14:56 ~ 21:17:44) 
Yaşanır, çok da güzel olur. Bir arkadaşım eski bir binada bu şekilde dubleks bir daire aldı, eski olduğu için de çatıyı yeniledi. 10 yılı aşkındır oturuyor, ne aktı, ne koktu. Yalıtımdan dolayı sıcak ya da soğuktan şikayeti de olmadı.

Bunlar olurken, karşı dairesinde oturan ve çatısı yenilenmeyen komşusunda her iki yılda bir çatı akıyordu ve sürekli ısınamamaktan şikayet ediyordu:)

Bu bakımdan çatı uygulamasının kalitesine bilen, ehil birine baktırın derim. Belki küçük eksikleri de siz giderirsiniz.

Evin düzenine göre dubleks dairenin bazı zorlukları olabiliyor. Yaşam alanı ve mutfak nerede? Üst katta da minik de olsa bir mutfak var mı? Ya da minik de olsa bir buzdolabı koyabileceğiniz bir alan var mı? Yazları terasta geçirirseniz bunlar önem arzediyor.

Çocuklar için merdiveni kontrolsüz kullanmamaları için kapı vs. gibi önlemler gerekiyor ki bunları kolayca halledebilirsiniz.
  • kaptankedi  (12.02.22 22:13:00) 
Herkes sogukluktan bahsetmis ama izmir gibi yerde esas mesele yazin cok sicak olacak olmasi. yani izolasyon falan mukemmelse bilemem ama normal bir iscilikle elektrik faturasi yuksek gelir yazin klimadan dolayi.


  • hot potato  (12.02.22 22:15:16) 
Su almasa da tavanlarda kararma oluyor.


  • OrangeYellow  (12.02.22 22:37:17) 
Yılın 6 ayı o terası göbek taşı olmak dışında hiçbir maksatla kullanamazsın.

İzmir'de hem güney cephe ve hem de en üst kat çoook yüksek BTÜ lü klimalar ve çok sağlam elektrik faturaları gerektirir.
  • Mirket  (12.02.22 22:40:36) 
Bir başka avantajı şu olur: Böyle güney cepheli bir çatı dubleksi alma imkanım olsa hemen alıp, çatı kullanımı bana ait olduğu için güneş enerjisi panelleri döşer, hem sıcaktan kurtulur, hem de elektriği bedavaya getirirdim :)


  • kaptankedi  (12.02.22 22:44:43) 
2 yıl 4+1 dubleks evde yaşadım, Sanırım yeterince tecrübe etmişimdir diye düşünüyorum. Kesinlikle tavsiye etmem. Daha önce çatı dubleks evde yaşamayan insanlara ne hikmetse sempatik geliyor dubleks evler, sanırım insanlar villa algısına kapılıp hevesleniyor; ancak durum göründüğü gibi değil. Ha maddi olarak durumunuz iyidir, çıkacak maliyet kalemlerinin altından kalkarım dersiniz ona karışmam. Örneğin çıplak bir teras kullanışlı değildir. güneşte cayır cayır yanar çıkamazsın, rüzgarda çıkamazsın, yağmurda çamurda çıkamazsın, sürekli silmen temizlemen gerekir. Yoksa kuş pisliği, ot çöp gider borunuzu tıkar, uğraşırsınız.cam balkon sistemleri ile kapatmak icap eder, çok pahalıdır boyutuna göre. çatı. malzemesi hangi malzemeden yapılırsa yapılsın birkaç yılda bir bakım ister. Aksi taktirde akıtır, terasın altındaki odama misafir varken leğen koyduğumu hatırlarım. Çatıda ciddi bir sorun olursa diğer komşulardan para toplamanız gerekir, kimisi yanaşır kimi yanaşmaz, papaz olursunuz. Olur olmadık zamanlarda alt komşular bacaydı, günısıydı, antendi,oluk temizliğiydi kapınızı çalar, rahatsız eder.Kimse rahatsız etmese bile tepede yuva yapan güvercinler ve martıların ayak sesleri bağırışmaları ile uyanırsınız. dubleks evi Isıtmak zordur, iki daire parasına ısınır. merdiven yorar. yatak odasına gece çıkmaya üşenirsiniz, çıksanız uykunuz kaçar. küçük olmasa da çocuklar için tehlike arz eder merdivenler.
dubleks için iki kriterim vardır. Ya ev müstakildir, üçe beşe bakmam alırım, ya da param vardır yukarıdaki sorunları bertaraf edeceğim, o zaman da alırım.
Şu an ara kat kutu gibi evde oturuyorum, çok memnunum.
  • bugisme  (12.02.22 22:52:47) 
3 defa cati katinda oturdum, bi tanesi dublexti.

-ust katta komsu olmamasi muthis bi sey. sirf bu yuzden yine ilk tercihim en ust kat olur.

-teras ilk baslarda bana cok keyifli gelse de, 3 - 4 ay sonra usenir cikmaz olmustum.

-asansor motorunun tak tak diye vurmasi beni cildirtirdi (yasadigim evlerde asansor olmadigi icin ben bu sorunu yasamadim)

-ust katta tuvalet ve mutfak yoksa (ki yeni binada vardir diye dusunuyorum), aksam/gece tuvalete gitmek, su almaya inmek baya zor geliyo.

evde panjur varsa ve klimanin harcadigi elektrik seni yormayacaksa bence alinir.
  • lamartin  (13.02.22 06:37:50) 
çatı izolasyonuna bakın mutlaka.


  • zgrydn  (13.02.22 10:44:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.