[]

avukatlık asgari dava ücreti

tapu iptal ve tescil davası için 2022 için ücreti nasıl öğrenebiliriz?

baronun yayınladığı liste karma karışık. aile mahkemesi içinde bilgi yok maalesef.

daha doğrusu 19 bin küsür yazıyor o kısmı anladım ve ödemesinde sorun yok malın değerinin %15 i yazıyor. 1 milyon liralık dosya olsa 150 bin lira mı ödeyeceğiz?

 
Evet %15 anlaştıysanız o kadar ödeyeceksiniz.


  • aquarium  (12.02.22 01:32:38) 
peki davayı kazandık diyelim yani haklı çıktık bu ödediğim 150 bini nereden alacağım? dava sonucu haklı çıkıp haksız çıkan yüzünden malımın %15 ini kaybediyorsam bu haksızlığı gidermenin yolu nedir? tekrar dava açmak mı?(cidden soruyorum çünkü haklı çıktığım dava da haksız çıkan yüzünden neden 150 bin lira ödüyorum aklım almıyor)


  • hayvan gibi yazar  (12.02.22 01:47:35) 
Siz bir emek kiralıyorsunuz ve kiraladığınız emeğin bedelini ödüyorsunuz. Avukata para ödemek istemezseniz kendi davanızı yürütmeniz gerekir.


  • apocalipy  (12.02.22 03:05:20) 
avukata verdiğiniz parayı karşı taraftan herhangi bir şekilde talep edemiyorsunuz. dava da açamazsınız tazminata da sokamazsınız.

haklı olduğunuzdan emin ve kesin kazanacağınızı düşünüyorsanız kendiniz takip edeceksiniz davayı.
  • kljgslsdkjsd  (12.02.22 03:39:17) 
Avukat dava sonucunda para değerininin %25 ine kadar pay alabilir. Bunun sebebi sizin emeği karşılığında ona bu ödemeyi yapmayı vaad etmenizdir. Avukat ayrıca davayı kazanırsa emeğinin karşılığı olarak karşı taraftan da “karşı vekalet ücreti” alır. Bu da davayı kazandığı için elde ettiği bir hak ediştir.

Siz davanız için emek gösteren avukatınıza ödeme yaparsınız. Ancak bunu haksız çıkan tarafa rücu edemezsiniz. Mantıken avukat tutmak zorunlu değil. Karşı taraf neden bu borca katlansın?

en çok karşılaştığımız soru şu, neden hem karşı taraftan hem de bizden alıyorsunuz.. aslında sebebini yukarda da yazdım. Birisi davayı kazandığımız için hak ettiğimiz para, diğeri de emeğimiİn karşılığı. Bu karşılığı çok bulanlar işini avukatsız yürütüp çoğu zaman işler birbirine girince çok pişman oluyorlar. O yüzden bu emeği hafife almamak lazım.

Aslında avukatın hem sonuçtan yüzdelik dilim alması hem de karşıdan ücret alması sizler için daha iyi. Çünkü bu parayı işin sonunda almazsa başında almak zorunda kalacak. İşin başında aldığı meblağ aslında çok düşük. Siz farkında değilsiniz. Eğer sonunda alınan bu ücretler olmasaydı avukatla anlaşma safhasında tonla para dökmek zorunda kalırdınız. Avukatların parayı cebe indirip sonrasında davayla ilgilenmeme durumları da çok daha fazla yaşanır hale gelirdi. (Şahsi kanaatim.)
  • adwokat  (12.02.22 10:46:35) 
Ben avukatin aldigi parada degilim ki sadece davaya konu olan servetimin en az %15 ini davayi kazanip hakli cikmam durumunda vermemi emreden bir kanun var bunu yapmazsa disiplin cezasi yiyen bir avukat. Zorla bu kanuna uyun deniyor uyuyoruz. Hakli cikiyoruz ve karsi taraf haksiz ciktigi halde 2o bin ben hakli ciktigim halde 150 bin lira odemis oluyorum. Ve bu parayida maddi tazminat davasina konu edemiyorum. Bunun neresi adalet? Avukatlar olarak uzerinize alinmayin sadece size soruyorum hakli olanin haksiz olandan 7 kat daha fazla zararda olmasinin mantigi var mi?


  • hayvan gibi yazar  (12.02.22 13:46:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.