[]

Linkedin'den Ulaşan Headhunter'lar

Yakın zamanda birkaç kez başıma gelince vardır bi hikmeti dedim:) Benzer deneyimi olan ya da çevresinde karşılaşanlar yanıtlayabilirse sevinirim.

Hayatımda farklı bir kıtaya iş başvurusu yapmışlığım yok. Greencard'ım vb de olmadığı için çalışabilmem mümkün değil Remote C2C seçenekler dışında.

Garip bir şekilde iş teklifleri için ulaşan 2 kişi oldu, ancak Sponsorluk vermeyen ya da C2C imkanı sağlamayan bir şirketti birisi, mevcut şirketimle aynı sektörde. Diğeri de C2C ancak kısa süreli kontratlı bir işti.

Profilimde lokasyonum ilk bakışta görülecek biçimde Istanbul, TR gözüküyor. Çalıştığım Asya kıtasındani bölge, okuduğum Törkiş okullar falan belliyken ve Amerika'da daha iyi profiller varken, acep nedendir beni buluyor olabilirler? :)
(Uzaya fırlatılacak füzenin son yedek parçasını üreten bir iş alanım da yok, pek niche değil yani deneyim olarak. Scam olduğunu sanmıyorum)

Teşekkürler:)

 
Türkiye'den çılgın bir exodus var ve herkes bunun farkında şu an. Amerika'dan birini alsalar sektöre göre örneğin $100.000 maaş ödeyeceklerine gelip bizlere $72.000 diyorlar; haliyle anında kabul ediyoruz :D


  • aguen  (12.02.22 10:47:26) 
Recruiter'lar genelde tek tek profilleri gezip yazmaya karar vermiyorlar. Programlar var, kriterleri giriyorsun sana profilleri getiriyor, sonra bi tuşa basıyorsun hepsine mesaj gidiyor hemen.

O yüzden öyle birileri düşünmüş, analiz etmiş, karar vermiş gibi değil de, kriterleri değiştirmişler, bi US dışına da bakalım falan demişlerdirdir, öyle olunca senin profil de radara girmiştir.

Scam değildir yani. Düzgün bişey denk gelirse değerlendir, mis gibi.
  • plutongezegendegilmi  (12.02.22 11:08:55) 
Pardon, araya girmeme müsade var mı?
@plutongezegendegilmi peki bu tip başvurularda değerlendirme sonunda geri dönüşler oluyor mu cidden? O otomatik attıkları mesajlara yani. Buradaki kariyer havuzu gibi bir şey mi yoksa. Boşa ilan açıp başvuru toplayanlar gibi.
Merakımdan soruyorum, araya girmiş gibi olmayayım. :)
  • halboyle  (12.02.22 22:40:07) 
@halboyle, linkedin'den bu tarz mesajlara cevap verdiğimde, hepsine geri dönüş aldım. Linkedin'in bu iş ilanı açma, toplu mesaj gönderme özellikleri biraz pahalı olduğu için "cv toplayalım dursun" diye kullanmıyorlar.

Bi de linkedin iş ilanını da herkese değil, kabul etme / geri dönme ihtimali en yüksek olanlara gösteriyor falan, o yüzden CV toplama muhabbeti uzun vadede anlamsız bir şey oluyor.

Tabi bu sektörden sektöre değişiyordur belki bi miktar, ben genel olarak yazılım sektörü için konuşuyorum, ama hem iş bulma, hem de eleman arama için linkedin'i yoğun olarak kullandım.
  • plutongezegendegilmi  (13.02.22 00:06:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.