[]

Dolar yine patlar mı

Paramın yarısı dovize endeksli fon, yüzde 20si altın kalanı borsada. Borsayı tamamen bozdurum altın almayı düşünüyorum. Bundan sonra da aydan aya artırdığımı fiziksel altın yapayım diyorum. 3 ay önceye kadar %100 borsadaydım döviz bazında hiçbi şey kazanmadım da kaybetmedim de, çektiğim stres de kar kaldı bana. Mantıkoı mı bu hareketim?




 
Dolar illa ki artar. Ama ne zaman artacağını bilemeyiz. Bilsek zaten al-sat ile zengin olurduk.

Borsadan çıkmak mantıklı ya da mantıksız yorumu da yapmak mümkün değil. Bir hisse senedi üzerinden yorum yapmak mümkün olabilir. Temel analiz, teknik analiz falan bakılır da borsanın geneli üzerinden yorum yapmak da çok olası değil.

Uzun vadede altın + dövizde olmak asla üzmez ama borsa için aynı şeyi söyleyemeyiz. Bugün 5 lira olan bir hissenin 8 gün sonra 10 lira olmayacağına kimse garanti veremez. Bugün sattığın bir hisse için şimdi "oh iyi ki çıkmışsın" desek de, 8 gün sonra %100 kâr edebileceğin ihtimali her zaman var. BİST ve özellikle alt pazar hatta birçok yıldız pazarı hisseleri bile spekülatif.

Alt pazarda eski işlem adıyla TKURU, yeni işlem adıyla TETMT efsanesini duymuşsunuzdur. 45 liralardan 1034 liraya kadar yükseldi 7 haftada. %2300'lük bir artıştan bahsediyoruz 2 aydan kısa bir sürede. Şimdi bu hisseyi 45 liradayken satmış birine "iyi yapmışsın" desek olur mu? Olmaz.
  • himmet dayi  (11.02.22 20:14:16) 
Özellikle yabancı yatırım fonları son yıllarda çok şişti. 20 aralık gecesi itibariyle 50-60 bin civarı zarardayım. Uzun soluklu yatırımcı değilsen ve fazla kaybın yoksa çıkmanı tavsiye ederim. %21 mevcudat faizi veren bankalar var paranı orada sakla. Sadece TR değil dünya karışık vaziyette. rusya, ukrayna, fed, petrol etc.yatırım tavsiyesi değildir.


  • kanlakarisikyagmur  (11.02.22 22:48:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.