[]

İmar Planında Anlaşılmayan Nokta

Merhaba,

İmar planını incelerken garip bir şeyle karşılaştık anlam veremedik, konu hakkında teknik bilgisi olan varsa ve paylaşabilirse harika olur şimdiden teşekkür ederim

İmar planına baktığımızda: ibb.co mavi sınırlarla işaretli yerin rengi "kırmızı" görünüyor ama kullanım türü açıklamasında "mesken binaları" olarak adlandırılıyor.

İmar planı renkleriyle ilgili araştırdığımda ise (webdosya.csb.gov.tr adresinden bakıyorum) kırmızı renk için "ticaret alanı" diyor.

Biz işaretlenmiş yerdeki bir daireyi konut olarak satın almak istiyoruz ancak kırmızı renkli olması sebebiyle anlam veremedik. Kırmızı renk ticaret alanını ifade ediyor diye anladığım için, bu durumda burası konut olarak kullanılamayan sadece ticarete ait bir alan mı? (Halbuki sol üstteki açıklamasında mesken diyor) Bu durumda niçin kırmızı renkle işaretli? Konut alanı renk gösteriminde kahverengiyle gösteriliyor görünüyor.

Cahilliğimi mazur görün lütfen, konu hakkında bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkür ederim,
Sevgiler

 
mesaj da attım tapu bilgileri için ama buradan bir yorumlamaya çalışayım.

bölgedeki imar planları muhtemelen bu ev yapıldıktan sonra değişmiş. çünkü parselin bir kısmı da park alanında kalıyor. eğer dijitalde bir kayma olduysa ve parsel aslında tamamen ticaret alanında kalıyorsa plan notlarına bakmak gerekir. plan notlarında ticaret alanlarında konut yapılabileceği bilgisi olabilir.

yok eğer binanın gerçekten bir kısmı park alanında kalıyorsa ve binanın yapı kullanma izin belgesi (iskan) yoksa sıkıntılı ben olsam almazdım. çünkü yapı ruhsatlarının geçerlilik tarihi 5 senedi (tadilat ruhsatı ile 2 sene daha uzatılabilir). eğer 5 sene içerisinde bina bitirilip iskan alınmazsa bina ruhsatsız duruma düşer. yani kaçak yapı statüsünde olur. aslında istanbulun belki de yarısı bu şekilde, iskan alınmamıştır evlerin çoğuna ama ben de takıntılı adamım bu konularda :)

dediğim gibi tapu bilgilerini paylaşabilirsen plan notlarına da bakabilirim.
  • teritori  (11.02.22 17:13:26) 
Bence bi karışıklık var, H:12,5 yazıyor kırmızı alanda da. Bu da zemin + 3 normal kat demek, yani tek daire üzerine 4 daireli, çift daire üzerine 8 daireli bina yüksekliği demek.

Tam anlamıyla ticari alan olsa OSB gibi, yükseklik sanayi standardına göre olur. TK3 olsa, 15,5 olur yükseklik, giriş kat ticari zemin + 4 normal kat olur.

İmar bilgisi düzgün çalışan belediye pek yoktur bizde zaten, siz kendi binanız bazında bilgi almaya çalışın.
  • John Bloor  (12.02.22 10:57:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.