[]

protein tozu vs mama

Spora başlayacağım. (28, E)

daha önce gittiğim doktor ekstra hastalık bulamayınca ek gıdalardan bahsetmişti mama gibi ürünler ama epey zaman oldu detayı unuttum. iki şey sormak istiyorum.


protein tozu ile beslenme mamaları(sanırım nutricia gibi protein içerikleri bol olanlar) arasında protein yönünden fark nedir. neden protein tozu kullanıldığı kadar mama kullanılmıyor? çevremde spora giderek kilo almış nerdeyse hiçbir arkadaşım mama kullanmamış herhangi bi fikirleri de yok ama çoğu protein tozu kullanmış bir dönem.

ikinci olarak bende yoğun laktoz intoleransı var, şişkinlik ağrı falan yok ama sürekli geğirme var ve acıkamıyorum. sabah 8 de uyansam 12 de acıkıyorum. sporla yemek yemeye başladığımda lor peyniri, yer fıstığı da yiyeceğim, takviye olarak mama veya protein tozu da alacağım, bunlara ek olarak pınar'ın laktozsuz proteinli sütleri var. 500 ml sinde 26 gram protein var. bunu da almayı düşünüyorum. sütteki protein ağırlıklı olarak whey değil kazein imiş. bazı yerlerde kazein daha geç sindirildiğini daha uzun süre doygun hissedildiğini okudum. benim zaten acıkma problemim var? (500 ml çilek aromalı proteinli sütü içebiliyorum kolayca.)

 
@candide

hocam karbonhidrat tozu, protein tozu süreci biliyorum, daha da uzatmamak için protein yazdım sadece. karbonhidrat tozu mu protein tozu mu ikisi arasında değil vurgulamak istedigim bu tozlarla mamalar arasındaki kıyas.
  • rosey  (11.02.22 13:32:34) 
Bi fark yok genelde mamalarda da whey-kazein olur, rahat yenilmesi için ekstra tatlandırıcı vs olduğundan karbonhidrat değerleri daha yüksektir, protein kaynağı whey olduğu için illa ki bir miktar laktoz vardır.


  • Zaman Tamircisi  (11.02.22 13:41:44) 
Kilo almak için basit mantık kalori fazlalığı oluşturmaktır. Mamalarda, gainerlarda maltodextrin kullanılır yapısına bakınca basit karbonhidrattır (aslında şekerdir) sindiririmi kolaydır leptin hormonu salgılatmaz (yarım saat sonra acıkırsın tekrar yemek yeme isteğini tetikler) 100 gramında da ortalama 350-400 kalori vardır. Kullanmanı tavsiye etmem kilo aldırırken yağlanma yapar daha sağlıklı alternatifi yulaftır. He illa mama-gainer filan alıcam dersen boşuna o kadar para verme daha ucuz olarak maltodextrin'i tüm online alışveriş sitelerinde bulabilirsin.

Protein tozu-lor peyniri filan kullanacaksan süt kullanma hatta ömür boyu kullanma. Zaten laktoz intoleransın varmış, loktozsuz süt içindeki laktoz alınmış süt değildir.

Kilo almak için önce gidip kendine güzel bir blander al. (Arzum AR1079'u tavsiye ederim) Youtube'dan da yüksek kalorili protein shake yaz kendi damak zevkine uygun tarifi yemek hariç günde 2 defa kullan.
80-100 gr. yulaf, 25 gr. fıstık ezmesi, 1 ölçek protein tozu, muz, 1 kaşık bal ya da pekmez. gayet yüksek kalorilidir.
  • catamenia  (11.02.22 14:30:36) 
boşuna kalori alarak sağlıklı kilo alamazsın, ektomorf vucut tipini ve beslenme gereksinimlerini araştırman lazım.

sıkı bir fitness programı ve uygun besinlerle sabırlı davranırsan kilo alır şekil kazanırsın. ancak bu 3 ayda olmayacak 6 ayda da olmayacak. 1 senede aynaya baktığında fark görürsün 2 sene sonunda eger bu sürede spro ve beslenme disiplinini bozmadıysan ciddi bir fark olacaktır.

süt içme, peynir de şart değil. bütçen uygunsa kaliteli bir protein tozu kullanabilirsin ama iş bununla bitmiyor. spor kadar beslenmeyi de öğrenmen lazım. makrolarını saymalısın, yeterli lif ve su almalısın. karbonhidratı tahıllardan almayı kesmelisin. işlenmiş şekeri kesinlikle bırakmalısın.
  • orpheus  (11.02.22 14:45:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.