[]

kredi çekip ne yapayım?

merhaba, sabit gelirli biri olarak yüksek enflasyon beklentisi nedeniyle ihtiyaç kredisi kullanıp bir şeyler almak istiyorum. aylık ödemesi 5 bin tl olacak şekilde kullanacağım. sizce 100-150 bin tl kredi çekip ne alınır? ihtiyaç kredisi ile döviz alınmıyor malum.

teşekkürler


 
kredi çekip bir şey alıp sonra enflasyon yükselince onu satıp krediyi mi kapacaksın ?


  • duyurukullanıcısı  (11.02.22 11:50:42) 
ihtiyaç kredisi faizleri çok yüksek şu an. ben olsam bulaşmam.

zaten 100 tl çeksen iki yılda 130-140 arası ödemesi var bankaya göre. taksit de en az 5.5 gibi. değmez yani.
  • jelly bear  (11.02.22 11:53:54) 
Bulaşmayın. Garanti bana 110 bini 36 ay vadede, aylık 5737 tl ödeme olacak şekilde verdi. toplamda geri ödenecek tutar 206554. Yersen, faizleri düşürüyorlar.


  • hepbiarayisicinde  (11.02.22 12:07:09) 
bu aralar borç paradan para kazanma dönemi değil. Evet geçtiğimiz 3-4 ay içinde gerçekten kar eden etti. Ama kur koruma olayından sonra fena halde zarara giren çok insan oldu.

Aslında genel olarak borç paradan para kazanma çalışma işi çok riskli bir iş. Bence her daim uzak durmak lazım.

Ek olarak bir de seçim rallisi başlayınca artık erken seçim mi olur zamanında mı olur bilemiyorum. TL'de belli bir miktar yükselme bekleyenler var. O tarz bir durumda tekrar zarara girebilirsin. Tabi bunlar hep ihtimal kara da geçebilirsin ama riskli iş yani. Kısacası bir ihtiyacın varsa kredi çekip al yoksa kredi çekip de dolar alayım altın alayım falan çok sıkıntılı işler şu an.
  • nuevo  (11.02.22 12:31:26) 
ev derdim ama o paraya olmaz tabi.
çocukların geleceği için bişeyler olabilir belki ya da teknoloji ürünleri

  • etna  (11.02.22 12:35:39) 
normalde almayacagin bir sey alarak kara gecemezsin, ozellikle uzerine bir de faiz odeyerek.


  • hot potato  (11.02.22 16:34:03) 
KKM alınıyor mu?


  • dunal  (11.02.22 19:16:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.