[]

çekmeköy

çekmeköy'de oturanlar, bilenler, hangi mahalleleri tavsiye edersiniz?




 
Sırasıyla;

Çamlık, Mehmet Akif, Hamidiye, Mimar Sinan

Sıralama Metroya ve Şile Yolu'na uzaklık ile yapılmıştır.
  • John Bloor  (11.02.22 11:29:33) 
Çekmeköy de sokak arasında oturacaksanız mahalle farketmeksizin hepsi sorunlu. 8 yıldır neredeyse her mahallesinde oturdum, kültürel düzey 0, sokak düğünleri, kaldırımlara halı atıp gece yarılarına kadar oturan teyzeler, parklarda ki keko ergen grupları vs vs.. saymakla bitmez eli yüzü düzgün sitelerde huzur bulabilirsiniz. Ses gürültü sorun değil metroya yakın olsun derseniz madenler, mehmet akif mah madenlere yakın olan kısmı,çamlık yine madenlere yakın olan kısmı , fakat çamlık suriyeli kaynıyor bilginize.


  • delikedidilimiyedi  (11.02.22 11:31:02) 
ailece oturmak üzere nezih bir mahalle ve site olsun istiyorum aslında ulaşım problemimiz yok.


  • aynenbencede  (11.02.22 11:34:07) 
22 yıllık çekmeköylüyüm.

hamidiye, m.akif en gözde mahalleleri. çamlık mahallesi biraz daha varoştur. mimarsinan ve merkez mahallesinin ulaşım sorunu var (metroyla alakaları yok)

taşdelen, güngören, ekşioğlu vs. yani taşdelendeki mahallelerin de metroyla alakası yok ve meydana (madenler) çok uzak.

ümraniye, sultanbeyli ve sancaktepeye göre çekmeköy "beşiktaş" gibi kalıyor bu arada. doğa parkımız yeter. ayrıca çok az suriyeli var.

en önemli kriteriniz "doğa parkına yakınlık" olmalı bence.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (11.02.22 11:38:02 ~ 11:39:48) 
Bu arada Madenler mh Çekmeköy'e ait değil, ümraniye sınırında. Bu yüzden ilan sitelerinde ilçe olarak ümraniye, mh olarak madenleri ve necip fazılı seçebilirsiniz.

Böylece Şile Yolunun karşı tarafını da taramış olursunuz, metrogarden tarafını.

@delikedidilimiyedi bahsettiği yerler Taşdelen - Alemdağ - Merkez bölgelerinde olabilir. Ki buralarda da çok güzel siteler var.

Yukarıda benim saydığım mahallerdeki "yerel halk" oranı yüzde yirmidir ortalama.
  • John Bloor  (11.02.22 11:40:31) 
Taşdelen tarafında güzel siteler var. Ama dikkat et sarı sitede o mahallede inanılmaz tokatçı firmalar var. Yalan ilan fazla olabiliyor. Moonpark, çizmeci concept vs. gibi siteler güzeldir. Turgut özal bulvarına yakın olmak daha iyi. İç taraflar şu an kötü, 4-5 sene eli yüzü düzelir. 4 senedir Taşdelen tarafındayım, 4 senede iyi gelişti burası. Araba varsa bu tarafa bakılabilir. Diğer arkadaşların dediği gibi metro ile alakası yok. Emlakçılar "abi yeni açılacak taşdelen metro buraya yürüme mesafesi" diyecek. Sakın inanma. O Metro bütçesizlikten yapılmıyor. %0 aşamasında. Büyük ihtimalle iptal olup gidecek.

Ama metroya otobüs ile 10 dakika. Mesai saatlerinde o otobüsler anababa günü oluyor. Ama kırk yılın sırtı mesai giriş çıkışında değil normal saatte gideceğim dersen metroya ulaşım da çok atla deve değil. Sarı dolmuşlar var. 30dk de kadıköye iniyor. Ondan Kardiyum avm tarafı evler yine + puan alıyor. 10 küsür liraya üsküdar kadıköy inmek büyük avantaj. Ama onlar da mesai giriş çıkışlarında sorun, ya bulamazsın ya şile yolu trafiğine takılırsın vs.
  • ManikD  (11.02.22 11:52:10) 
pek bilinmez ama şile'ye doğru giderken yolun sağ tarafında kalan cumhuriyet mahallesi ile kirazlıdere mahallesi site açısından ve yeni apartmanlar açısından yoğun bir bölge. haliyle kültürel seviye ve huzur da yüksek. bu civardaki sitelere bakabilirsiniz. tek sorunu metroya biraz uzak olması - o da 3-4 km. bunlar olmazsa güngören'i öneririm. çekmeköy merkezine kıyasla daha keşmekeşi az.

cumhuriyet: www.sahibinden.com

kirazlıdere: www.sahibinden.com

güngören: www.sahibinden.com
  • posthuman  (11.02.22 14:10:24 ~ 14:12:00) 
Varoş diyenlerin ne kast ettiğini bilmiyorum ama eğer İstanbul da varoş gördüyseniz daha önce, Cekmekoy'un çoğu yeri nisantasi ayarına yaklaşır. Çamlık mahallesinde birkaç dilenci haricinde suriyeli görmedim. Doğa parkı gerçekten çok büyük nimet. Ana caddenin sesi gürültüsü beni rahatsız ediyor arka sokaklar daha güzel bence. Hele çıkmaz sokaklarini ayrıca beğeniyorum. İnsan profili genel itibari muhafazakar insanlar. At hırsızı tipli insanlara rastlamadım. Park bahçe ergenlerin elinde. Kız erkek gülüp eğleniyorlar kimsenin kardeş siz ne yapıyorsunuz dediğine şahit olmadım.


  • allah yazdiysa bozsun  (11.02.22 15:17:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.