[]

Parfüm sorusu

Arkadaslar, cok güzel kokan, böyle girdigim ortamlarda ooo sphericalin parfümü denecek bir parfüm ariyorum.
fakat, almanya'da parfümleri, en pahalilarini bile fis fis siktim, ya begenmedim avon parfümü gibi geldi ya da kalici degil. bilegime siktim mesela aksam kokluyorum bisey yok. belki benim düsüncem yanlistir.
bir iki tanesinin kokusu montumda falan kaldi ama onlarin da adini unuttum.
suna bir bak dediginiz, parfüm adi verebilir misiniz?

tesekkürler

 
Hocam parfüm işi çok kişisel bir şey. O yüzden marka ismi vermek çok doğru değil ama eğer İstanbul'da iseniz ya da yakında buralara geleceksiniz, bütçe sıkıntınız da yoksa Sirkeci Doğubank'ta UzayExclusive isimli parfümeriye uğrayın. Bülent abi her konuda yardımcı olur ve istediğiniz her türlü parfümü orada bulup deneyebilirsiniz.


  • her seye atarlanan adam  (11.02.22 08:13:21) 
Francis Kurkdijan Amyris. İnanılmaz pahalı ama kokusu cennet kokusu olabilir.

Ytd
  • wild honey suckle  (11.02.22 09:02:50) 
Sizin düşünceniz yanlış.
Bir kere siz alistikca parfümü koklayamamaniz normal.
Buna ek olarak bir parfümün kalici olmasi ile etrafta koklanmasi apayrı şeyler.
Biri longetivity biri sillage diye gecer.
Buna ek olarak aklınızda olsun her ortamda bu sevilmez. Ofise biri böyle girse ve sürekli burnuma parfüm koksa pek hosuma gitmez. Neyse;
Chergui
Tuscan leather
Dior homme parfum

Shaik parfumleri de baya fazla kokar. Genelde orta doğu markalari böyle.
  • logisticsmanager  (11.02.22 09:56:38) 
logisticsmanager +1

parfümün kalıcılığı ve yayılımı farklı şeyler. Ayrıca belirtildiği üzere her parfüm her ortamda olmaz. Güçlü sillage bir parfümü kapalı alanda kullanmanız herkesi rahatsız eder. Ortama girdiğinizde farkedileceğiniz kesin ama arkanızdan hoş şeyler söylenmeyeceğine emin olabilirsiniz.

Ayrıca kışın kullanılan parfümleri yazın kullanmak da abes olur, rahatsız eder. Hangi tarz kokulardan hoşlanıyorsunuz, baharatlı, çiçeksi, sucul, pudra vs buna karar vererek hoşunuza gidebilecek parfümleri daha rahat bulabilirsiniz.

Youtube'da birçok parfüm incelemesi videoları var. Oralardan parfümler ve içerikleri ile ilgili pekçok fikir edinebilirsiniz.
  • thracia  (11.02.22 10:37:25) 
estee lauder modern muse grubu
ve
bvlgari jasmin noir grubu.
  • rewlack  (11.02.22 11:40:56) 
bence parfüm sıkan kişiye 1 metre falan yaklaştığınızda belli belirsiz gelmeli. odaya girdiğinizde herkes koklasın istiyorsanız, demek ki çok uçucu bir parfüm kullanmanız gerekiyor, bu da toplam kalıcılığı etkileyecektir.

benim son zamanlarda en keyif alarak kullandığım parfümler, geoffrey beene grey flannel ile dior sauvage. kalıcı, kimseyi rahatsız etmeyecek kokular.
  • co2s2  (11.02.22 11:44:15) 
the one edp süper parfüm, yurtdışından hediye gelmişti zamanında, bir gün sonrası bile insanlar kokusu ne güzelmiş diyordu, sonra sevdiğim için kaan parfümeriden de aldım, koku aynıydı ama onun kalıcığı gibi değildi, sonra baktım türkiye den aldığım edt miş.


  • ravenudon  (11.02.22 12:43:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.