[]

Skeleton Watches iskelet saatler

ya bu içi gözüken saatler çok hoşuma gidiyor mühendisim zaten. güzel yani zaten mekanik seviyorum

ama içimden bir ses bunlar çok kısa sürede patlar diyor

güvenerek avrupa'dan da alabileceğim bir marka var mı?

yoksa 3-5 depolayıp sadece aksesuar olarak kullanmalı mıyım? bozulana kadar?

 
Tourbillon markası güvenilir ve sağlamdır.


  • killerbee  (10.02.22 22:07:49) 
Önce şunu bil ki bu saatler pilli değil, otomatiktir yani kurmalı saatlerdir. Çekilecek dert değil, yalnızca özel günlerde takılacak bir saattir.


  • kullanilamayan ruhumuzlar  (10.02.22 22:15:06) 
Kurmalı saat ve otomatik saat bambaşka şeyler. Alacağınız saat kurmalı ya da otomatik olabilir.

Otomatik saat kolunuzun hareketiyle kendi kendine kurulur ve kolunuzda olduğu sürece çalışır. Kolunuzdan çıktıktan sonra da marka model ve çeşidine göre 12 saat ile 40 saat arası çalışabilir. Belki daha uzunları da olabilir.

Pek çok sağlam markanın bu türden saatleri öyle kolay kolay bozulmaz.
  • kaptankedi  (10.02.22 23:26:59) 
Orient'in FFT00008B0 otomatik semi-skeleton modelini yıllardır kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım. Otomatik saatler pilli saatlere göre biraz daha hassastır. Sürekli kullanmazsanız ve bakımlarını zamamında yaptırırsanız çocuklarınıza bile bırakabilirsiniz.


  • her seye atarlanan adam  (11.02.22 08:16:53) 
Skelton saatler, otomatik saat mekanizmalarının kadran üzerinde de görülebilecek şekilde dizayn edilen modelleridir.

Otomatik saatler hakkında bazı yanlış bilinenleri de düzelterek kısa bir özet yapayım;

-Otomatik saatler mekanik harikalarıdır. Öyle çok hassas, nazik, iki günde bozulacak mekanizmalar falan hiç değiller. Öyle aylık ya da yıllık rutin bakımları yoktur.

-Sürekli kullanılmaz sözü otomatik saatler için tam bir safsatadır. Tam tersi, otomatik saatler sürekli kullanım içindir. Mekanizmanın sürekli çalışır halde olması, zemberek ve diğer iç aksam için istenen, talep edilen bir durumdur. Hatta saatler, kullanmadığınız zamanlarda çalışır halde tutan hareketli standlarda bekletilir. Özetle sürekli çalışacak şekilde dizayn edilmişlerdir.

-İlk kullanmaya başladığınızda bir kalibrasyon süresi mevcuttur. ilk birkaç ay saat ileri ya da geri gidebilir. sonrasında kalibre olarak ayda sadece birkaç saniye farkla seyretmeye devam eder.

Benim için saat demek, otomatik saat demektir. Mekanik seviyorsanız zaten olayınız budur. Ancak mevcut kur yüzünden fiyatlar şu an fezaya erdi. Eğer ismi olan, güvenilir bir markanın otomatik saatlerini almak istiyorsanız sanırım en uygun fiyatlı olanları seiko 5 serisidir. İyi bir otomatik saate giriş seviyesi diyebiliriz. Ama skeleton olsun diyorsanız o zaman işler biraz değişiyor. Çünkü skeleton ekstra tarasım ve dizayn demek, genelde her markanın minimum orta ya da prestili modelleri skeleton oluyor. Giriş seviyesi skeleton bulmak pek olası değil. Benim tavsiyem, özellike avrupa'da yaşıyorsanız, Tissot Skeleton olurdu. Hem çok iyi bir mekanizmaya sahip, hem de görünüş muazzam. Tissot markası da pahalı olmayan isviçrelerin en iyilerinden. Ama tabi fiyat da 2k dolar civarında oluyor maalesef.
  • thracia  (11.02.22 09:58:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.