[]

videodaki olayın bilimsel açıklaması -25 metre vur bacağım gibi su alırsın-

twitter.com bu videodaki olayın bilimsel bir karşılığı var mı yoksa tamamen şans mı?




 
tamamen şans.


  • orpheus  (10.02.22 23:57:24) 
doğru kan grubu ve doğru çubuk :)

tr.wikipedia.org
  • Northern Mariner  (11.02.22 00:02:40) 
Şans kısmı yanlış hayatında çok şanslılığıyla bilinen öyle herkes bu işi yapamaz. Ayrı bir alan diyelim biz buna. kaldı ki dikkat edin youTube daki diğer benzer videolarda hatta eski türk filmlerinde de bu rolde oynayanların bir bakışta anlaşılabileceği eğitim seviyeleri de ortada.

Tanıdığım biri var elindeki metal çubuklarla bu işi yapıyor. En başta dua ediyor tabi. O metal çubuklarla araştırma yapmadan önce namaz kıldığını da gördüm. Metal çubuklar yer/yön göstermeye yarıyor.nasıl diyeyim tam bilmiyorum ama (belki manyetik) bir çekim etkisi oluşuyor. Yer sahibine tarlanın sınırlarını soruyor sonra da o sınırlardan itibaren geziyordu.
Bütün sınırı gezmesine gerek kalmadan yer gösterebiliyordu.
Yalnız videodaki adam gibi saymadan sadece suyun derinliği ve suyun son olarak dışarı akacağı borunun çapına göre 3inç - 4inç gibi ifadeler kullanıyordu.

Tabi bu işlerde farklı durumlar da yaşanabiliyor. Mesela oldukça yeterli çıkan suyun yeraltındaki bazı değişimler ya da "nazarla" kesilmesi de söz konusu olduğunu kendisi anlatmıştı.

Zamanında bir mühendisin bu işlerde kullandığı elektronik aygıt ile kendisinin gösterdiği yer arasında yaklaşık bir metre olduğu da anlatmıştı. Kendisinin bu işlerden aldığı bir şey yok bildiğim kadarıyla. Hayrına yapıyor. Belki bir yemek ısmarlanırsa ya da yol ücreti verilirse onu alıyor.

Denk gelirse adını şu an bilmiyorum ama belgesel olarak Afrika'daki berberilerin çöllerde giderlerken sadece kum tepelerinin şekline bakarak suyun yerini bulmalarını izleyebilirsin.
Ellerinde metal çubukları dahi yoktu.
  • Erva  (11.02.22 02:51:25) 
altın yüzükle tansiyon ölçümü diye bişey de var :)


  • killerbee  (11.02.22 04:35:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.