[]

Millet ittifakı

Millet kelimesi ak parti tarafından çok sık kullanılıyor bu yüzden millet ittifakı ismini kaçırmaları bana garip geliyor biraz. Bu ittifak isimleri nasıl oluştu akp nasıl millet ittifakı adını alamadı?




 
İsimler tam tersi olacak şekilde alınmalıydı bence.


  • Zaman Tamircisi  (10.02.22 21:33:15 ~ 21:36:08) 
Bunu ben de hep düşünüyorum. Zaman tamircisinin dediği gibi tam tersi olmasi gerekirmiş gibi. Hatta öyle ki ilk zamanlar ben zaten bu ikisini karistiriyordum. Bir yerde yanlışlıkla AKP'li sanacaklar beni diye ödüm kopuyordu.


  • fraise  (10.02.22 21:40:49) 
kesinlikle isimler tam tersi olmalıydı fakat sanırım ilk akp ve mhp ittifak yapıp isimlerini cunhur olarak belirlediler ondan sonra muhalefet partileri ittifak kurduktan sonra adını millet koymak durumunda kaldı.


  • tabii lan manyak mısın  (10.02.22 21:43:20) 
ben hala karıştırıyorum hangisi cumhur hangisi millet. ittifak işine alışamadım zaten çocuk oyuncağı gibi geliyor bana


  • dafuq  (10.02.22 21:55:37) 
Cumhur halk demek olduğu gibi çoğunluk da demek aynı zamanda. Dolayısıyla hareket motivasyonu iki parti için burası.
Diğerlerinin saniyorum irticali millet ismini alması. Öbürünün adina nazireten yapıldığını düşünüyorum. Sen cumhursan, biz de millet gibi.

  • fempusay  (10.02.22 22:01:34) 
"Cumhur"başkanlığı sistemine geçiş için bir araya geldikleri için sanırım bu ismi sahiplendiler.


  • kaptankedi  (10.02.22 22:14:16) 
Cumhurun anlami halkmis falan bunu Turkiye'nin %98i bilmez, Cumhur ittifaki yani cumhurbaskaninin ittifaki diye milyonlarin kafasina oturtabilirsin. Keza 17 temmuz, kimsenin aklinda kalmazdi ama ne hikmetse 15 temmuz oldu da a'dan z'ye herkes hatirlayabiliyor


  • neverletyougodown  (11.02.22 01:48:55) 
akp zaten cumhur ismini koydu. cumhurbaşkanlığı sistemine girişte temel motivasyonları "güçlü cumhurbaşkanlığı ve güçlü cumhur" idi. reklamlarda falan full cumhurun reisi falan denirdi.

halk kelimesini akp asla kullanmaz chp'nin açılımında var diye. millet ise heralde o dönem akıllarına gelmedi. daha sonra iyip önderliğinde millet ittifakı ismi ortaya çıkmıştı sanırım
  • avatar is back  (11.02.22 02:00:15) 
bahçeli çıktı biz cumhur ittifakıyız dedi. karşı tarafta biz de milletten yanayız dedi olay bu.


  • mikahakkinen  (11.02.22 09:13:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.