[]

bahçeli ev vs apartman dairesi.

şu an yaşadığımız erenköy-suadiye civarında oturulabilir 90 m2 daireler 8-9K civarında. şimdi bu parayı verdikten sonra biraz daha iyi bir yerde oturabilirmiyiz diye araştırıyorum.

beykoz civarı bahçeli evler 12.5-20k arası geziyor. aşağıdaki ev 120m2 + 1000m2 bahçe kullanımlı deniz manzaralı (fotolarda yok) bir müstakil ev. fiyatı 11.5k. ben buranın bahçesinde keyif yaparım, marul ekerim, otopark derdim olmaz vs. diye düşünüyorum.

gözden kaçırdığım bir şey mi var yoksa yıllardır kutu gibi apartman dairelerinde boşuna mı ömür tüketiyoruz ?

not: büyük müstakil evin ekstra ısıtma+elektrik vs giderleri olacağını kabul ediyoruz.

www.sahibinden.com

 
bir kere evin sadece zemin katı kiralık. kaldı ki ev çok yeni bir ev değil. dolayısıyla özellikle yalıtım problemleri olacaktır. ısıtmak yine başka bir maliyet kalemi olacaktır. evin bahçesi çok dağınık ve bakımsız. bu da size ayrı bir masraf kalemi. konum olarak da merkeze uzak bir muhit sayılır. tüm bunları topladığımızda bu evde yaşam maliyetiniz toplamda 15kyı bulacaktır. o evde yaşamak için maksimum 3 bin lira verirdim ben.


  • bugisme  (10.02.22 21:11:27) 
Emekliysem dusunurum de sabah cikip aksam girecegim, saga sola uzak, bahcesini sadece haftasonu gorecegim, isitma yalitimi problemli olan bi yere kiraya cikmazdim.

Kagit ustunde hos ama yasayinca sikici gelebilir. Satin almak icin olsa ve komple mustakil olsa (sadece alt kat vs degil) belki dusunurum.
  • brkylmz  (10.02.22 21:18:58) 
Bahçeli ev hayal olarak güzel ama Erenköy-Suadiye civarında oturmayı tercih ederdim ben yine de Beykoz'a.


  • dreamnesiac  (10.02.22 21:21:32) 
nasil ki suadiye 8k etmez.
bu da 11k etmez.
ama illa firsatci bir ev sahibine para verilecekse suadiyedekine vermeyi tercih ederim.
ayrica ust katta biri olacak bu villada.
  • Kittie  (10.02.22 21:54:11) 
evden çalışıyorsanız belki olabilir ama öbür türlü nerede çalıştığınıza göre değişir bu sorunun cevabı.

beykoz dediğiniz yer araçsız ulaşımın güç olduğu, yürüme mesafesinde kafe, restoran ve benzeri tesisler ulaşımın güç olduğu bir yer.

suadiye'de ise neredeyse her şeyi yürüyerek halledebilir, yine yürüyerek sahile ulaşabilir hatta zorlarsanız yüzebilirsiniz bile.
  • kaptankedi  (10.02.22 22:04:25) 
"iki katlı dairenin alt bahçe katı kiralıktır"


  • hooiken  (10.02.22 22:43:38) 
abi bir tek böcek fare hırsız problemi türkiye'de var sanırım bu sebeple nufusun yüzde 85 i apartman dairesini tercih ediyor. (zenginler dahil)

abd ev tipine bakıyorsun herkes cok mutlu bahceli ve tek katlı evlerinde..

orada böcek fare falan yok galiba
  • kosun lan mevzu var  (10.02.22 22:52:07) 
Kışın çok handikapları var, say say bitmez. Bu para çok ayrıca giriş tek kata.

Çalışan biriyseniz, şu an Erenköy Suadiye bölgesinde oturuyorsanız, burada asla yapamazsınız.
  • John Bloor  (11.02.22 11:20:52) 
Bir de bu evin aidatı ne diye sorun. Siteler çok fena geçiriyor aidattan.


  • SiyamkedisiZorro  (11.02.22 12:48:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.