[]

Dünya liderleri neden Putin'e mütekabiliyet göstermiyorlar?

Macron'a son yaptıkları tüm dünyanın gündeminde. Macron hak ettiği için çoğu insan keyifle izliyor. Ben de öyle. Ama daha öncesinde de Merkel'e yaptığı şu hareket var:

www.sondakika.com

Erdoğan ve heyetine de aynı dozda olmasa da benzer şeyler yapmıştı. Keza Kraliçe Elizabeth ve Papa'ya da. Yani adamın genel olarak tüm dünya liderlerine racon kesmeye kalkan bir tavrı var.

Hal böyleyken neden bütün liderler bu aşağılamalara boyun eğiyor? Koca Almanya başbakanı iki kelam edemiyor mu? Ya da gündem olmayan daha nicesi?

 
Demokrasilerde iktidarın (başkanın) gücü çok çok sınırlı, o yüzden de genelde ezik büzük tipler başa geliyor. Çünkü güç başka yerde olduğu için, o karaktere sahip insanlar o yerlere kayıyorlar.

Misal bana şu an milletvekili ol deseler olmam, kendi şirketimde yönetici olarak hem daha fazla para kazanıyorum, hem de daha fazla gücüm var, belli kararlar alıp uygulayabiliyorum. Uyuşturucu kaçırmayacaksan, köylüne hava atma derdin yoksa bi anlamı yok. Torpille adam bile aldıramıyorsun artık.

Demek istediğim özel sektör > devlet değil. Ama illa güç isteyen yırtıcı bi kişiliksen istihbarata gir, gazeteci ol, iklim ajansı başkanı ol, devlet başkanından daha çok hareket alanın var.

Rusya'da (kısmen bizde de) işler böyle değil, Putin'in cidden gücü var. Bu da hem karaktere yansıyor, hem de o karakterdeki insanlar o pozisyon için daha çok çabalıyor.

Yoksa Belarus gazeteci kaçırdı, EU başkanı çıkıp anca "şiddetle kınıyoruz" diyebildi. Kınamaktan başka yapacak bişeyi yok çünkü, yapacak olsa birilerinin ayağına basar, sonra ertesi gün kasedi çıkar (ya da kahvaltısını alırken kullandığı kredi kartının puanlarıyla bisiklet lastiği şişirttiği ortaya çıkar), postalarlar.

Benim teorim bu.
  • plutongezegendegilmi  (10.02.22 19:35:18) 
Cunku butun gelismis ulkelerin hepsinin halki savas istemiyor putin i zorlarsan savas cikar ama hic bir fransiz sarabini kenara koyup rusyaya savasa gitmek istemez ama putin savasmak isteyen cok rus bulur

dolayisi ile avrupalinin tek caresi yaptirim o sebeple ukrayna da savas istemiyorlar cunku ortadoguda oldugu gibi bir kere savas cikti mi virus gibi saga sola yayilma olasiligi cok yuksek
  • duyurukullanıcısı  (10.02.22 19:38:21) 
Emrah Sefa Gürkan'dan alınan bilgiyla yorumlama ancak bu kadar olur.

Merkel'in öz geçmişine bir bakın bakalım.

Emmanuel Macron'un da öz geçmişine bakın bakalım, nereden geliyormuş.

Trump'ı söylemeye gerek yok.

He devlet başkanının eli kolu bağlı, sikko ajanın sınırsız gücü var.

Konu savaş değil zaten. Rusya'ya neden yaptırım yapamıyorlar? Rusya'ya gittim, Rus gençleri Avrupalı gençlerden farkı yok ve gençlik Putin'i istemiyor. Halk sefalet içinde. Asgari ücretle bir insanın yaşaması mümkün değil. Rusya'da saçma sapan bir durum var.
Sanırım Avrupa zaten Rusya'ya yaptığı kadar yapabilmiş. Rusya da kimseyi takmıyor. Avrupa'nın Ukrayna konusunda bir çıkarı, faydası yoksa Ukrayna'yı sikine takmayabilir.
  • kullanilamayan ruhumuzlar  (10.02.22 21:37:31) 
Ayı ile ayı olmazsın. Olmuyorlar.


  • kaptankedi  (10.02.22 23:30:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.