[]

Yemek sipariş işi - yemeksepeti vs. getir yemek

Malum yıllarca yemeksepeti cok ciddi şekilde domine etti pazarı. kafasını sokanı da ezdi, hatta rekabet hukuku davaları var bununla ilgili.
Getir yemek sonrası online yemek sipariş pazarındaki yemeksepeti'nin dominansı % kaça düştü veya düşmüştür ? bilgisi olan var mı ?
getir yemek ezdi geçti diyenler var ama %100 pazar payını %50lere 1 senede eritmek kolay iş değil gibi geliyor bana.


 
getiryemek ve trendyol yemek de baya agresif girdi, yıllardır joker indirimi harici indirim tanımlamayan yemeksepeti'nin pazar bayını düşürdüler. ama halen yemeksepetinin bu konuda zirvede olduğunu tahmin ediyorum.


  • a darkness coming  (10.02.22 16:01:10) 
Soruya cevap verecek sayısal verim yok elimde. Sadece şunu söylemek isterim, yemek sepeti tekel olmasına ve dijital sipariş olayının yaygınlaşmadığı zamanlarda büyük başarılar elde etmesine rağmen bu sanal alışveriş olayını destekleyecek, bu pazarı büyütecek adımlar atamadı, bu konuda yatırım yapmadı.
Getir yemek veya getir temelde müşterilerin sanal alışverişe alışmalarını sağlayacak girişimler yaptı. Bu uygulamaların sevdiğiniz restoranı arayıp sipariş vermekten bir farkı olmalı. Yoksa mahalledeki rasim ustayı arar yine sipariş verirdik, eve sipariş 90larda da vardı. Yemeksepeti online yemek sipariş kültürüne veya genel olarak online alışveriş kültürüne yeterince yatırım yapmadı. Trendyolun çorap satarken veya getir yemeğin yemek satarken yarattığı fark bu.

Yemek sepeti bir de üst üste gelen skandallar eklenince hem kel hem fodul kaldı, bu daha iyi günleri diyorum. Müşteri bilgileri/verileri sızdırmak çok ciddi suç. Türkiyede oldukları için henüz çok canları yanmadı.
  • rewlack  (10.02.22 19:08:53) 
getir yemek çıktıktan kısa süre sonra yemeksepetinin pazar payını önemli ölçüde düşürdü. çünkü getir çok agresif bir indirim yöntemi sunuyordu ve tekel olan yemeksepetini unutturmuştu adeta. sonrasında zaten yemeksepeti bu pay kaybını önlemek için getir'deki gibi hızlı market alışveriş şekli olan banabi'yi hayata geçirdi ve devamında yemekte farklı promosyonlar sunmaya başladı. ilerleyen süreçte trendyol yemek ve hızlı market'te sahaya inince yemeksepetinin bir zamanlar tek başına olduğu iktidar koltuğu artık tamamen sallantıya geçti... öncesinde sadece jokerle sınırlı olan yemeksepeti bugün halen hiç olmadığı kadar promosyon sunar hale geldi. hatta getir çarşı gibi yemeksepeti mahalle uygulamasını bile geliştirdi. işte bunlar hep rekabetin bir tezahürü. çünkü getir'in ilk çıktığı dönemde geride kalmıştı yarışta. şuan getir ile yemeksepeti kafa kafaya trendyol ise bunların yakın takipçisi gibi sıralayabilirim.
getir halen indirimlerde daha önde bence. 2-3 siparişe 1 sipariş bedava, sürekli indirimde olan restoranlar müdavim vb kampanyaları epey sevildi.
buna karşın yemeksepeti ve trendyol'da ilk sipariş indirimleri mevcut. yani yeni bir üyelik açarak daha önce kullanılmamış bir telefon numarası ile doğrulama yapılıp 50/30 indirim kapmak mümkün yemeksepetinde. trendyolda da aynı yöntem 40/20 indirim olarak mevcut. (bazen sepette %x indirim gibi indirimler de oluyor bu iki platformda ama getir'deki gibi sürekli değil ve bunun öncüsü getir'in kendisi zaten)
  • debian  (11.02.22 00:44:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.