[]

Yastık altı altın mevzusu

Merhaba;

yeni sistemde, vatandaş evindeki küçük altınını ya da bileziğini akredite edilmiş kuyumcuya götürecek. Kaç gram getirdiyse o kadarlık kısmı saf altına dönüştürülecek ve sertifika verilecek. Vatandaş, altınını kuyumcuya ya da Darphane’ye teslim edebilecek. Vatandaş, elindeki sertifikayı istediği zaman gidip TL’ye çevirebilecek. Verilecek sertifika likit olma özelliğini taşıyacağı için istediği anda bozdurulabilecek. Düşük fiyattan da altınını satmaktan kurtulmuş olacak.

bu sistem devreye gireceğinde altın fiyatları düşer mi? eldeki altınları bozmalı mı yoksa eldeki parayı altına mı çevirmeli?

 
Ben çok bir şey değişeceğini zannetmiyorum.


  • ceketimi alip cikcam  (10.02.22 10:47:50) 
kur korumalı vadeli bilmem ne hesabının kura bi etkisi falan olmadı. detayları okumak lazım ama ben elimdeki altını kuyumcuya vericem, o da bana bi kağıt parçası verecek. peh. bankalara daha çok güveniyorum şahsen. mecburen tercih yapacak olsam bankaya koyarım.

- istediği zaman bozdurabilecek denmiş ama kaçtan bozacaklar?
- istersen altınını geri alabilirsin demiş ama tam altına tam altın mı verecek, bileziğe karşılık ne verecek?

bu son yapılan hamleleri 'çaresizlik içinde her şeye tamam diyen adamın halleri'ne benzetiyorum. ya sen altınını ver de ne istiyorsan tamam diyorlarmış gibi. ikna etmek için bi de 'kar payı da vericez' diyorlar. tam tüy dikiyor bu duruma :) altına karşılık neyin kar payını veriyorsun sen?
  • brkylmz  (10.02.22 10:54:22 ~ 10:56:16) 
altinin fiyati global arz talebe gore belirlenir, dolar cinsinden. turkiye'de millet yastik alti altini sertifikaya cevirdi diye globalde altin fiyati etkilenmez yani.


  • robokot  (10.02.22 16:41:24) 
sakın sakın bu tarz sistemlere girmeyin.


  • nuisance  (10.02.22 17:22:49) 
altınları bozmaya değmez olduğu gibi kalsın miktar çok fazla değilse eğer


  • photo85  (10.02.22 22:43:44 ~ 22:44:42) 
şimdi elimizde iki çift ayakkabı var.

biri orjinal, diğeri çakma.

ikisinin de fiyatı aynı.

hangisini alırsın? boş şeyler bunlar. hiç bir derde derman değil. üzülüyorum halimize.
  • istanbul gecesi  (10.02.22 23:07:23 ~ 23:08:08) 
sistem iyi oluşturulursa yararlı ve etkili olabilir. finansal sistemimiz global sistemle uyumlu ama insanımızın sistemi değil, insanı sisteme uydurmak yerine yeni yollar geliştirip sistemi insana uydurmaya çalışıyorlar. Dünyanın geri kalanında yastık altında bu kadar altın tutan bir halk yoktur, bunun ekonomiye kazandırılması gerekli. Parasını bankada tutmak istemeyen ve dini inancına göre tasarruf etmek isteyenler için alternatif olabilir.


  • syabk  (11.02.22 00:45:05) 
Altın fiyatları dolara bağlı olarak gevşeyebilirdi belki ama doları da yükselten merkez bankası aslında, 1,5 yıllık yükseltip seçime kadar sabitlediler bence :)


  • syabk  (11.02.22 00:46:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.