[]

Amerika'dan Türkiye'ye Avrupa Aktarmalı Uçuş

Selam ahali,

Schengen vizem yok. Madrid aktarmalı İstanbul uçuşu yapsam sıkıntı olur mu?

Ekte de görüldüğü üzere şöyle bir ibare var, "You must pass through security and passport control during each connection and you will need a visa if your connection is in a country that requires one."

Şimdi benim Türkiye'ye gitmek için Schengen almam gerekiyo mu Madrid aktarması yapacaksam? Direkt THY ile uçayım dicem de 400 dolar falan fark var.

 
Havaalanı dışına çıkmadan aktarma yapacaksanız sorun yok, geçerli ABD vizesi yeterli.


  • feliss  (10.02.22 07:35:31) 
Aa görseli şimdi gördüm, self transfer durumu değiştirebilir. Zaten mümkünse self transfer yapmayın normalde de, gecikme ve iptal durumları için çok riskli. Havayolu sorumluluğunda aktarma içeren uçuşlara bakın.


  • feliss  (10.02.22 07:36:47) 
Madrid'in 'kimlere transit vize gerekiyor' kriterlerine bakarsaniz, muhtemelen 'gecerli Amerika vizesi olan kisilerin ihtiyaci yoktur' gibi bir ibare olabilir. Ona bakin. Oyle bir ibare yoksa evet vize gerekiyor diye anliyorum ben.


  • sopiro  (10.02.22 07:59:01) 
Ben tam tersi durumda İstanbul'dan Paris aktarmalı Amerika uçuşu yapmıştım ve vize falan almadım. Muhtemelen Madrid için de gerek yok ama emin olun yine de @sopiro'nun dediği gibi.


  • chicha_v2  (10.02.22 10:07:44) 
Hayir bunu alma. Ikinci bullet pointe odaklan. Net yaziyor, sikinti cikma ihtimali yuksek.

Direkt THY ile ucmana gerek yok da passport kontrolu gerektirmeyen bir aktarma sec.
  • hot potato  (10.02.22 10:40:05) 
%99 longhaul ve shorthaul ucuslarin terminalleri farklidir. (Bilet detayinda yazar)

Terminal degisikligi gerekiyorsa schengen kesin gerekir. Terminal degisikligi gerekmiyorsa terminal bina haritasini inceleyerek pasaport'tan gecip gecmemen gerektigini kontrol edebilirsin.

www.aeropuertomadrid-barajas.com

Her durumda bu bilet zaten 2 ayri bilet. Gecikme falan olursa patlarsin. Havalimanindan cikamadan elinde gecerli bilet olmadan (ikinci ucusu kacirdigin icin iptal olacak) bir turk olarak kalmak sinirlerini ziplatir, tansiyonunu dusurur.
  • darkrocq  (10.02.22 11:00:27 ~ 11:02:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.