[]

başımızdan geçen bir trafik kazası hakkında

Sürücü tarafı biziz.

Sürücü, şehir içi, birer şeritli çift yönlü bir yolda düşük hızda seyrederken yaya geçidi olmayan bir yerden 75 yaşında yaşlı bir adam karşıdan karşıya geçmek için yola çıkıyor, bu sırada arabanın ayna kısmı adama çarpıyor ve adam yere düşüp başını vuruyor. Yayayı hastaneye götürüyorlar ve durumu iyi sadece dikiş atılıyor sanırım.

Konuyla ilgili oradan geçen bir tanık sürücünün hızının yavaş olduğunu ve yayanın karşıdan karşıya geçerken aracın geldiği yöne değil ters yöne baktığını söylüyor. Polis tutanağı tutuluyor ve yaya şikayetçi olmuyor.

Merak ettiğimiz nokta şu: Yaya tarafı sonradan şikayetçi olabilir mi, çok işlek bir nokta olduğundan kamera görüntüsü vs. olduğunu da düşünüyoruz, bu bağlamda içimiz rahat ama yine de bu aşamada dava durumuna karşı ne gibi hazırlıklar yapabiliriz? Teşekkürler.

 
Evet şikayetçi olabilir. Olay mahkemeye taşınırsa da hiç içiniz rahat olmasın valla, öyle kamera görüntüsü varmış bilmem ne. Ancak aracınızda kamera varsa, hızınız görünüyorsa ve kesinlikle hiçbir ihlal yapmamışsanız kurtarırsınız. Ama başka yerin kamerasından size yine suç çıkarırlar bence.


  • malheiros  (09.02.22 18:28:51) 
Yayaya çarpma isi sikinti valla. Bundan basi derde giren tanidiklarim oldu. Yaya gecidi degilmis ana yolmus falan sanirim her turlu surucunun bssi derde giriyor. Yaya isi sikintili durum.


  • stavro  (09.02.22 18:36:45) 
taksirle yaralama suçunu işlemişsiniz ama bu suçun soruşturulması şikayete bağlı olduğu için herhangi bir sorun çıkmayacakmış gibi görünüyor.

taksirle yaralamanın nitelikli hallerinde ise soruşturma şikayete bağlı değil, çarptığınız kişi şikayetçi olmasa bile ceza davası açılır. sizin olayda nitelikli hal var mı yok mu bilemeyiz. çarptığınız kişinin yüzünde kalıcı yara izi oluşmuşsa (dikiş atıldı demişsiniz) veya kemiği kırılmışsa vs. ceza davası açılabilir.

bu davada da kusurun sizde olduğuna karar verilirse, ceza alırsınız. Ama muhtemelen hükmün açıklanmasını geri bırakır hakim yani 5 sene boyunca kasıtlı suç işlemezseniz sorun olmaz.

çarptığınız kişi ayrıca size karşı maddi ve manevi tazminat davası açabilir, maddi tazminatı sizin arabanızın trafik sigortası karşılar.
manevi tazminatı ise trafik veya kasko poliçenizde ihtiyari mali mesuliyet klozu varsa ve bu kloz manevi tazminatı da karşılıyorsa sigorta şirketiniz öder, böyle bir kloz yoksa siz ödersiniz.
  • de jure  (10.02.22 00:18:00) 
Yayaya çarpma durumunda kusur oranları, maddi hasarlı trafik kazalarında ki kadar önemli değil. Kusur yüzde yüz yayada da olabilir, peki sen yayayı korna ile uyardın mı, çarpmamak için şerit değiştirdin mi veya çarpmamak için freni kökleyip asfalatta fren izi bıraktınmı vs vs, onlaca farklı olguyu bilirkişi inceler, bunlardan mutlaka senin aleyhine olan bir durum bulur. Neticede senin için ne kadar rahat olursa olsun, yaya senin sigorta şirketine tazminat davası açarsa her türlü kazanır, mahkeme masrafları ve hak edilen tazminatı sigorta şirketin öder. Sigorta şirketide daha sonra senden talep eder. Manevi tazminat daha farklı, kaskonda mali mesuliyet varsa kasko şirketin öder yoksa sen ödersin.

Yayaya çarpmak çok sıkıntılı iş. Sizin yaya 75 yaşındaymış çalışan sigortalı değildir, genç bir sigortalı çalışan olsaydı, kazadan dolayı maluliyet belgesi filan alırsa işin içine daha sonradan ssk da giriyor ve keşke adama çarpmasaydım da uçuruma uçsaydım diyesi geliyor insanın.
  • krtkartal  (10.02.22 00:53:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.