[]

Günlük Elektrik Kullanımı Bilgisine Ulaşmak

mumkun mu? yeni tasindigim evde son elektrik faturasinin yarisini odemem bekleniyor. fatura yuksek. ben yarisi degerinde elektrik kullanmamisimdir.

eve girerken elektrik sayacini degerini kaydetmemistim.

ne onerirsiniz?

tesekkurler.

 
soguk su oneriyorum.


  • darkrocq  (09.02.22 14:57:47) 
değil. eve girerken elektriği üstünüze almanız gerekiyordu. ya da en azından fotoğrafını çekmeniz.

darkocq +1
  • ceketimi alip cikcam  (09.02.22 15:20:40) 
Sayaç üzerindeki optik port üzerinden bilgisayarla yük profilleri,endeks, alarm v.b tüm veriler alınabilir ancak optik portu bulmak gerekir.

lunatr.com
lunatr.com
www.aktifenerji.com.tr

İkinci bir alternatif, sayaç üzerinde RS485 portu varsa buradan da okunma yapılabilir ancak kablo bağlantısı yapmak için sayaç kapağını açmak gerekir, yetkisiz kişilerin yapmaması gerekir.

Elektrik tedarikçiniz ile bir görüşün geçmişe dönük tüketim (saatlik yük profili, endeks) verilerini servis ücreti ile de olsa okumaya gelebiliyorlar mı diye?

Elektrik Ag-Og elektrik taahhüt işleri yapan firmalarda da bu cihazlar bulunur ancak uğraşan çıkmaz.
  • sealth  (09.02.22 15:56:11 ~ 16:56:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.