[]

iş teklifi kabul edilen firmaya tekliften cayma bahaneleri

şöyle bi durumum var. bi firmayla görüştüm, şu ankinden %50 civarı daha yüksek bir paket sundular, ben de kabul ettim, ihbar süremi başlatıyorum dedim. ancak mevcut işimdeki yöneticim sakın yapma bize birkaç gün ver biz direkt buna karşılık bir counter offer sunacağız sana, hem mevcut yerinde devam edeceksin hem de çok daha fazla kazanacaksın dediler. vaktim dolmak üzere falan diye bizimkileri sıkıştırıyorum ama diğer firmayı zaten kabul ettim.

şimdi diyelim ki mevcut firmam paketi acayip yükseltti ve iş değiştirmem anlamsız bir hal aldı. teklifini kabul ettiğim firmaya nasıl bir bahane sunayım ki kimseyi üzmeden bu işi kapatayım. aklına bir fikir gelen var mı?


 
Niş ya da küçük bir sektörde çalışıyorsanız gelecekteki mobiliteniz etkilenir en fazla. Ama keşke bu kadar acele etmeseydiniz. Normalde bu işin usulü önce teklif almadan informal bir şekilde ağız aramak, sonra teklifin eşlenmesini istemek hatta gerekirse iki tarafı birbirine kırdırıp en yüksek maaşa kavuşmak şeklindedir :)
Sonuçta aynı yerde sağlam terfi ve maaş artışı da genelde dışarıdan alınan teklifin eşitlenmesi hatta üstüne çıkılmasıyla yapılır özellikle retention önemliyse ve çalışan şirket içi bilgi ve deneyim gerektiren anahtar bir pozisyondaysa. Donanım sektöründeki bir arkadaşım her tarafı o kadar tatli tatli idare ediyor ki iki senede bir rotasyonla aynı 3-4 şirketten teklif alıp mevcut şirketiyle pazarlığa oturup aynı yerde kalıyor ve departmanında en hızlı yükselen ve en çok maaş alan kendisi. Sektörünüzden deneyimli bir insanla konuşabiliyorsanız konuşun, önünüzü kapatmayan diplomatik bir yanıt oluşturun.

  • feliss  (09.02.22 08:12:16) 
Ay diğer duyurularınızdan şimdi hatırladım siz zaten oldukça deneyimliydiniz sanırım. Bu bahaneler en kolay eş ve çocuk üzerinden oluyor, özellikle lokasyonlar çok farklıysa. Bir de ekonomik kriz ve good old son gelen ilk çıkar kuralı bahane edilerek bu zor dönemde mevcut şirketimde devam etmemin daha güvenli olacağına karar verdim denilebilir. Yurtdışına taşınma kararı almıştım, bir şirketle son aşamaya geldik ya da seçenekleri araştırıyorum, burada ne kadar kalacağım belirsiz, sizi zora sokmak istemem denilebilir. İlk aklıma gelenler bunlar.


  • feliss  (09.02.22 08:18:10) 
"Mevcut şirketimden counter offer/ iyileştirme aldım, kalıyorum" demek neden zor anlamadım, güzellemeler yazılmış buraya :) "Good old son" falan ne Allahaşkına, katolik kilise terminolojisi mi? :)
Ben demiştim bunu, hiçbir şey de olmadı. Hatta olabiliyor böyle durumlar diye olağan karşılamışlardı.
Bir an önce bilgi verin sadece diğer tarafa.
  • dreamnesiac  (09.02.22 09:05:10) 
Tersten düşünelim. Şirket size gel dedi. Siz istifanızı verdiniz.
Bir hafta kala diğer şirketin mali durumunda bir sorun oldu (büyük bir müşterisiyle anlaşması bozuldu mesela). ​
Asla bu kadar ince düşünmeyecek, size "kusura bakmayın alımları durduruyoruz" diyeceklerdi.

O yüzden takılmayın. Bahane bulmanıza da gerek yok, mevcut işyerimdeki koşullarım daha iyi bir noktaya geldi teşekkür ederim diyebilirsiniz. Emin olun bir sürü adayları vardır zaten.

Eğer çalıştığınız sektör çok küçük değilse çok takılmayın.

Benzer bir durumu ben de yaşadım hatta tam ihbar süremin dolduğu gün ben vazgeçtim dedim. Öbür şirketin yöneticisi yok bir daha buraya adım atamazsına getirdi. Bir sene sonra o adam o görevden ayrıldı. YEni gelen yönetici yine benle görüşmek istedi:D
  • anten  (09.02.22 09:35:43) 
counteroffer aldım, devam ediyorum demeniz lazım. bahane arıyorsaız en mantıklısı bu zaten.


  • megacracker  (09.02.22 09:36:46) 
Karşı teklif aldım deme. En sevilmeyen şeydir. İnsanlara kullanılma duygusunu yaşatırsın. İleride ne olur bilinmez. 2 sene sonra aynı kişilerle görüşme şansını yok etme. Ben olsam ileride benzer bir durumda yine karşı teklif alır, bizi yine kullanır diye düşünürüm.

Çalıştığım yerde aldığım olağan yıllık zamla teklifiniz düşük kaldı, daha düşük ücretle iş değiştirmek takdir edersiniz ki uygun, mantıklı olmaz.
  • gabe h coud  (09.02.22 09:37:43) 
uzun yıllar mavi yaka olarak çalıştım. counter offer diye terimler falan yoktu tabi bizde ama başka yerle anlaştıysan gideceksin mantığı hakimdi. mevcut yer adam olsaydı da ben daha iyi şartlar kovalamazdım ayrıca kal diye aklımı çelip sen gidemezsin biz şutlarız demeyecekleri ne malum? evet bunlar benim çalıştığım dandik firmaların raconu ama yine de yazayım dedim.


  • lazpalle  (09.02.22 09:58:45 ~ 09:59:03) 
niye yalan söylemek istiyorsunuz ki? counteroffer zaten yeterince açıklayıcı. kim daha düşük bi maaşa ve aynı pozisyonda yeni bir yere geçer?


  • ayin yazari  (09.02.22 10:22:19) 
gorustugum baska yer yok demediysen, cok da beklemedigim daha iyi bir teklif aldim diyebilirsin.


  • lemmiwinks  (09.02.22 11:12:28) 
Teşekkürler arkadaşlar, haklısınız. Evet duygusal olmaya gerek yok, bir bahane olmak zorunda değil gerçekten de. Biraz daha profesyonel düşününce ben de sizin gibi kusura bakmayın karşı teklif var deyip geçmeye karar verdim (tabii karşı teklif gelirse) Ve yine dediğiniz gibi biraz acele etmişim, sadece para için transfer oluyorsan mutlaka mevcut firmaya da gidip durumu anlatıp, diğer taraftan en az 1 hafta bi süre istemek lazım, bu da bir ders oldu. Cuma teklif yolladılar pazartesi cevap veririm dedim adamlara, ilk iş değiştirmen olmasa bile stresten insanlar böyle hatalar yapabiliyorlar bunu anlamış olduk :)


  • roket adam  (09.02.22 12:07:09 ~ 14:46:18) 
benzer bir durumda daha once bulunup, yerinde kalmis bir insan olarak sunu soylemeliyim gibi hissettim.
gittiginiz yerde gelecek zam donemlerinde gene iyilestirme imkaniniz olacak.
mevcut calistiginiz sirkette size bu karsi teklifi yaptiktan sonra, muhtemelen potansiyel baska gelistirme/iyilestirme imkanlarini sizin icin kullanmayacaklar. zaten yuksek bir artis yaptiklari icin.
cok seviyorsaniz kalin tabii ama bunu da dusunun bence, hatta belki de acik acik konusun.
TL kazaniyorsaniz bugun verdikleri karsi %50 teklif yakinda sizin icin anlamsiz, sizin tekrar bir duzeltme ihtiyaciniz sirket icin anlamsiz, tekrar is arayisina girmek yorucu olabilir.

ben kendi durumumda direkt arayip sirketimin yaptigi teklifi, kalmak istedigimi soylemistim. IK anlayisla, takim muduru siddetle karsilamisti :)
yukarida da yazilmis, benzer seyler oldu. 2-3 yil sonra tekrar o sirketten baska pozisyon icin gorusmek istediler.
  • lanetolasibeyaz  (09.02.22 16:10:35 ~ 16:14:32) 
Merak etmeyin muhakkak short listi vardır görüşme yaptığınız firmanın, anında o listeden devam ederler, duygusal düşünmeye gerek yok.


  • pistranger  (09.02.22 22:05:59) 
counter offer aldığınızı söyleyin, hatta onlardan da counter counter offer isteyebilirsiniz :)

bu arada;
www.recruitment-software.co.uk

kısaca iş değişikliği fikri bünyeye girdi mi muhtemelen yine gideceksiniz.
  • nuisance  (09.02.22 22:45:34 ~ 22:46:58) 
doğruyu söyledim, mevcut teklife +%15 counter offer aldığımı söyledim ve en azından 3-6 ay daha kalmam ve yeni arkadaşlar gelecekse onları eğitip öyle ayrılmam gerektiğini söyledim. biraz ısrar edip bencil ol kendini düşün falan dediler ama bi 6 ay daha kazandım gibi görünüyor b planı olarak kenarda tutulabilir. teşekkür ederim tekrardan tavsiyeler için.


  • roket adam  (19.02.22 22:36:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.