[]

İşten ayrılıp yeni işe girerken

Önce yeni işin sözleşmesini imzalayıp sonra mı mevcut işte istifa dilekçesi veriyoruz?
Ya da tam tersi midir?



 
Etik ve yasal olarak tam tersi. İhbar süresi diye bir şey var.
Mevcut işin tamam git ihbar kullanmayız dese bile güvenme önce ilişiğini kes sonra yeni yeri imzala derim.

  • erty_ksk  (08.02.22 20:17:03) 
once istifa


  • ala09  (08.02.22 20:23:51) 
İşten önce istifa edersem sonra diğer tarafta alımları durdurduk derlerse birden ortada kalabilirim ama.


  • estella  (08.02.22 20:30:07) 
Yeni işe imza atmadan istifa etme sakın. Bu işin etiği falan yok. Önceki iş yerinden ilişiğin kesilmeden yeni işe başlamıyorsun. Zaten SGK nezdinde de mümkün değil. Teklif mektubu gelir, üzerine işe başlayacağın tarihi yazar imzayı atarsın. Akabinde istifayı verirsin.

Ben mevcut işime "size teklif geçeceğiz" dediklerinden bir yıl sonra girdim. Tam da dediğin gibi işe alımları durdurdular. İstifa etmiş olsam o aradaki 1 yılda başka bir yerde işe girmek zorunda kalırdım muhtemelen.

Yeni işe başlayacağın tarihi de ihbar sürene göre hesaplayıp bildirirsin. Daha erken başlamak istersen kimse sana olmaz sonra başla demez eğer finansal yıl dönümüne denk gelmiyorsan.
  • himmet dayi  (08.02.22 20:53:37 ~ 09.02.22 09:36:56) 
İş sözleşmesi imzası şart olmasa da aldık tamam, gelin imza atın maili size ulaştıktan sonra eski işle görüşülebilir. Yani yazılı bir kaynak olsun. Yeni iş yeri zaten biliyor sizin ihbar sürenizi vs. Bir de hemen yarın başlamanız şart değil ki sözleşmeyi ona göre düzenlesinler.


  • rewlack  (08.02.22 21:01:56) 
bugüne kadar hep önce yeni yere imza sonra mevcut yerden istifa şekliyle iş değişikliklerimi yaptım. hiçbirinde başım ağrımadı.


  • makarnavodka  (08.02.22 21:06:41) 
"birden ortada kalabilirim"
bu sitede tam da bu hikaye birisinin başına gelmişti
alımı durdurmamışlardı hatta, pozisyonu kapatmışlardı
  • mimo  (08.02.22 21:38:46) 
Once imza sonra istifa. Aman diyeyim


  • mor oje  (08.02.22 22:38:44) 
Önce imza sonra istifa. Hatta nereye başladığını bile iş arkadaşlarına söylerken çekin çünkü işi bozmak isteyenler olabilir.


  • esinikaybetmiscorap  (09.02.22 00:46:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.