[]

Doğumda Lazım Olacak Itemlar

Annenin ve bebeğin çantasında mutlaka bulunması gereken, ansızın lazım olacak, "iyi ki almışız dedirtecek" itemlar nelerdir?




 
Bebek Mağazalarına gidip oradaki yaratıkları keserek gerekli tüm itemları düşüreiblirsiniz. Ne düşerse alın, hepsi lazım olur, x2 olursa satarsınız. Ama bir iki pot basmayı unutmayın çünkü kasiyerlerin levelları çok yüksek olabiliyor, hemen yatarsınız.


  • Kayzer1919  (08.02.22 19:07:08) 
Kayzer +1 teleport skillini hızlı kullanıma almakta fayda var lakin fiyatları görünce health azalmaya başlıyor portal açıp towna ışınlanma gereği doğuyor


  • apocalipy  (08.02.22 20:09:53) 
bebek sahibiyseniz çikolata kolonya maske vs ziyarete gelen yaratıklara atarsınız.


  • erty_ksk  (08.02.22 20:23:48) 
olay niye bu kadar dalgaya alınmış anlayamadım, "item" yazmışsınız diye galiba. neyse bu soruyu burada böyle cevaplarla bırakmayalım.

deneyim üzerine değil ama araştırma/gözlem üzerine birkaç bir şey yazayım. temel olan şeyleri yazmayacağım, bir sürü örnek liste var zaten, oralardan bilgi toparlamışsınızdır.

bir püf nokta sanıyorum anne için götürülen kıyafetlerin düğmeli, kolay açılabilir üstler, gecelikler falan olması, emzirme işleri için. yine anne için herhangi bir meme koruyucu kapak çok işe yarayabiliyormuş, bulundurun diyorlar. ek olarak tek kullanımlık iç çamaşırları çok iyi oluyormuş, listelerde denk gelmediyseniz o mantıklı olabilir.

bazı insanlar süt artıcı çay tabir edilen şeyler götürüyor yanlarında, iyi oluyor diyorlar, ne kadar önemlidir bilemiyorum.

emzik bulunduran varmış ama tavsiye edilmiyor aslında bazı bakış açılarında, hemen ona sarılınmasın diye. ilk başlarda emzik önerilmiyor memeyle olan ilişkiyi zedeleyeceğinden sanırım.

anne için dudak kremi olabilir, unutulabilecek bir şey ama annenin konforunu etkileyebilir belki, hastane odalarında hava çok kuru olabilliyormuş bazen. bir de çok sıcaklayabilen insanlar varmış, küçük bir fan ya da içine su konabilecek spreyli bir şişe falan iyi olabiliyormuş.

bunların hepsi aslında kişiden kişiye değişebilecek şeyler, benim aklıma şimdilik bunlar geldi. bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim, gerisi teferruat muhtemelen :)
  • nimberjack  (08.02.22 21:48:47) 
hiçbir şey lazım olmuyor. gümüş kapaklardan yetişkin bezine kadar (?) tam hazırlıklı gittim, hiçbirine gerek olmadı. bebek kıyafetlerine bile gerek yokmuş, hastane giydirdi bir şeyler.
şimdi doğuma gitsem yanıma alacaklarım; 1. gecelik, 2. makyaj malzemelerim ve nemlendirici krem, 3. oda içinde ve koridorda yürüyüş yaparken giyeceğim rahat bir terlik

  • deartheodosia  (08.02.22 22:42:12) 
Benim hastanem sadece kendi giysinizi getirin demişti.
Anneye 2 takım pijama zaruri olan ihtiyaç gerisinin hepsini hastane veriyor.
Ancak süt sağma pompasını ben alıp bavula atmıştım çalışan anne olarak lazım olacak düşüncesi ile gebeyken aldığım için. Sağmak gerekti ve çantamdakini kullandığım için hastaneninkine ekstra para ödemeye gerek kalmadı.
Mama takviyesi gerekebiliyor. İçerik konusunda hassas ise aile içeriğini araştırıp kendi mamalarını kendileri getirebilir.(tıbben gerekli olabiliyor mama zaruriyet için bu önerim)
Anneye huzur verecek bir ortam olsun odaya yedi sülale doluşmasın yeter cidden eşya felan görmüyor insanın gözü o yorgunlukta.
  • cilekli pasta  (08.02.22 23:09:58) 
Çantaya -2 cha disadvantage lohusa donu koyduk, hanım giymem diyor, zırhın üstüne olmaz bu diyor.


  • joker hakki  (09.02.22 00:07:28) 
Mama verilmesi gerekirse diye biberona alışıp memeyi reddetmemesi için enjektör ya da mama kaşığı alabilirsiniz.
Anneye göğüs ucu kremi lansinoh alın derim hatta doğumdan 1 ay önce ufaktan sürmeye başlasın, yumuşatıyor. Ben hiç göğüs çatlağı yaşamadım bu krem ve kapak sayesinde.
Anneye düğmeli gecelik, terlik, depend ya da baska marka lohusa ped külodu., nemlendirici, tarak, deodorant. İnsan emzirme çabasında Gerçekten terliyor :)
Bebek için biz 1 gece kalmıştık, doğumda giydirilenden sonra 2 tulum değiştirdik ama şapka ve eldivenler hep düştü, onları fazla alabilirsiniz. Bir de ışıktan rahatsız olursa diye tülbent gibi ince bir örtü bulundurmakta fayda var.
  • somethinginthewayshemoves  (09.02.22 00:22:38) 
yeni doğan bezi, bebek maması, anne için terlik
sonda takıldığı için çişinizi maşrapayla klozete atacak ve maşrapayı güzelce yıkayacak cefakar birisi alın yanınıza.

  • bugisme  (09.02.22 11:06:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.