[]

Ultrason ve biyopsi sonucu yorumlama (Boyunda lenf)

Hastanın (kuzenim) babasının Kronik lenfositer lösemi (KLL) tanısı vardı; bu nedenle biraz endişelendik.

Doktor yorumlamadı, kalın iğne biyopsisi istedi. Beyin cerrahı bir tanıdığımız ise "Bunda bir şey yok. Patoloji sonucundaki granülomatoz inflamasyon geçirilmiş tüberküloz olabilir inekten, sütten geçen daha önceden kalan bir enfeksiyon olabilir" dedi.


 
(doktor degilim, KLL tanidik var)

anladigim kadariyla pataloji acisindan simdilik bu "iyi haber". patalojide daha agresif olan halk arasinda direk "losemi" olarak bilinen hastaliga evrilip evrilmedigine bakilmis ve buna yonelik bir delil bulunamamis, iyi haber yani. tedbiri elden birakmamak adina daha ileri tetkikler yapilacak herhalde; demek istedigim su anda iyi haber.
  • robokot  (08.02.22 19:31:36) 
Ultrasondaki bulguların özelliğine göre biyopsi alınır. Ultrason yol göstericidir. Biyopside basitçe anlatmak gerekirse şu yazıyor: çok kötü değil (kötü huylu kanser vs) ama yüzde yüz olarak iyi diyemeyiz, şüphe varsa daha ayrıntılı bakılsın. Kalın iğneyi de o yüzden istemiş hekiminiz. İnce iğne yeterince emin olmasını sağlamadığı için.
Geçmiş olsun.

  • art pepper  (08.02.22 20:29:04) 
alıntı.
Beyin cerrahı bir tanıdığımız ise "Bunda bir şey yok. Patoloji sonucundaki granülomatoz inflamasyon geçirilmiş tüberküloz olabilir inekten, sütten geçen daha önceden kalan bir enfeksiyon olabilir" dedi.
alıntı.

beyin cerrahı tanıdığınız raporu okumamış anlaşılan granülomatoz reaksiyon yok demiş raporda.
KLL'nin Lenf bezelerini tutmuş olma ihtimali için istenmiş doğal olarak ince iğne aspirasyonundan tanı konulamayacağı da aşikar aslında. Keşke direkt kalın iğne isteseymiş.
  • cekcekli  (09.02.22 00:17:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.