[]

Çekilen diş yerine implant yapılmazsa ne olur?

Alt çenede en arkadaki dişim çekildi. Üzerinden 5 ay geçti Dr implant yapalım yoksa üstteki diş aşağı doğru uzar onu da kaybedersin diyor. Sizin çekim yeri boş kalan diliniz var mıydı? İmplant yaptırmadıysanız ne oldu?




 
ustte 2 solda, 1 sagda disim cekilmisti. 5 sene sonra implant yaptirdim. sinusler asagi sarkmis ve kemik azalmis, sinusleri kaldirdilar ve kemik yerine greft denilen bir malzemeyle doldurdurlar, o sekilde yaptilar implantlari. ama altta oldugunda durum nasil olur bilmiyorum.


  • lemmiwinks  (08.02.22 13:42:54) 
çok düşük ihtimal doktorunuzun dediğinin olması. alttaki diş çekilince üsttekinin sarkma yapması yani. yani 7 yaşında değilseniz dişleriniz zaten daha da uzamaz.

20'lik dişleri ve bir üst bir alt arkalardan 2 tane dişi de çekilmiş biri olarak böyle bir sorunla karşılaşmadım. 15+ yıl.
  • posthuman  (08.02.22 14:23:55) 
Doktorunuzun dediği doğru.


  • gabe h coud  (08.02.22 14:25:49) 
14 yaşında çekilen dişin yeri ile 30 yaşında çekilen dişin yeri aynı şekilde etkilenmez. Diş alındıktan sonra oradaki kemik doku güçsüzleşmeye başlar. Özellikle de spontan kemik erimesi olan yaşlara gelindiyse implant yaptırıp oradaki kemiği korumak lazım. Yukarıda yazılmış zaten aynı durumun yaşandığı.


  • curukturpkokusu  (08.02.22 14:41:38) 
abov yine bilgisiz fikir sahibi olunuyor.

hekiminiz doğru söylemiş.

bu kaybetme-sarkma durumu bir ihtimaldir, risktir. ille olcak diye bir şey yok. riski almaya değer mi? bence hayır.

diş hekimiyim, sarkan dişlerle cidden çok uğraşılıyor ya da kıytırık iş yapmak zorunda kalıyoruz. iyisi mi işler daha kötü olmadan bir çözüm düşünün.

diş uzaması 7 yaşındaysanız da olmuyor. diş uzamaz. hareket eder. uzama kelimesi boyun uzaması için kullanılmıyor. kelime seçimi yanlış.
  • bir ileti paylastim  (08.02.22 16:33:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.