[]

Pamuk içermeyip polyester içeren kıyafetleriniz var mı?

merhaba
haftasonu gap'te bir kazak beğendim, tam alacaktım ki içeriğinde hiç pamuk olmayıp polyester ve benzeri maddelerden yapıldığını farkettim. bu tür kıyafetler gün içerisinde beni yakıp rahatsız edecek gibi geliyor. siz böyle kıyafetleri rahatça kullanıyor musunuz? teşekkürler :)



 
çoğu kıyafetim polyester içerikli. spor giyimde polyester yaygındır. polyester sıcak tutar terletir.


  • mikahakkinen  (08.02.22 10:35:23) 
Polyester içerikten nefret ediyorum. Spor dışında kullanmam. Rahatsız edici.


  • westblack  (08.02.22 10:36:29) 
polyester candır. tüm sporcular polyaster giyer


  • nedendir bilinmez  (08.02.22 10:44:22) 
Spor giyimde tabii ki polyester kullanılır ancak modelini, duruşunu beğendiğim günlük giysiler de polyester çıkarsa göz yumuyorum. Zaten uzun süre giymediğim için bir problem yaşamıyorum.


  • ruhen hastayim ben  (08.02.22 10:44:53 ~ 10:46:28) 
stresli bir işte çalışıyorum. sık terliyorum bu sebeple pamuklu kıyafetler giyiyorum. polyester beni inanılmaz boğuyor ve koltukaltı halkaları oluşturuyor hemen.. Evden içeri sokmam polyesteri.


  • bugisme  (08.02.22 10:49:04) 
bir miktar olması ürünün düzgün durmasını sağlıyor. çünkü %100 pamuk şeyler gün içinde hara gibi oluyor bollaşıyor ve kollar uzuyor falan. ama içinde bir miktar polyester olunca daha düzgün duruyor üstte. ama akrilik olmasın akrilik koku yapıyor koltuk altından :)


  • naksidil  (08.02.22 10:49:34) 
www.isaora.com
bu markanın bir çok ürünü polyester ve türevi mesela. Giydiğim en rahat giysiler. Önemli olan dokuması nasıl? Genel olarak kaliteyi ve rahatlığı dokuma belirler.

  • nedendir bilinmez  (08.02.22 10:54:41) 
bende almıyorum polyester, acayip terletiyor, pamuklu keten vs.. alıyorum hep


  • benaslinda  (08.02.22 11:02:08) 
%100 pamuk kazak sizi sıcak tutmaz. Yün veya kaşmir olması gerek içeriğinde sıcak tutması için. Kaşmir kullanıp on katına üretmektense polyester basıp maliyeti düşürüyorlar.

Abiyedir, spordur, su iticiliği olması için dış giysidir bunlarda polyester mecburi ama tenime değen ürünlerde mümkün mertebe tercih etmiyorum.
  • cilekli pasta  (08.02.22 13:19:37) 
Pamuk, doğal ve geleneksel bir ürün olmasına rağmen sağlığımız için o kadar da iyi olmayabilir. Düşündüğünüz kadar iyi nefes almaz ve terlediğinizde de sıvının hızla buharlaşmasına izin vermez. Uzun süre ıslak kalır ve bu yüzden de hasta olursunuz.

Sizin aradığınız şey *yün* olabilir. Hem daha iyi nefes alır, hem de çok daha hızlı kurur ve uzun süre ıslak kalmamış olursunuz.

Polyestere gelince, polyester var, polyestercik var. Spor ürünleri ve iyi markaların ürünlerindeki polyester yünü taklit eder şekilde üretiliyor. Dokuma şekli sebebiyle de iyi nefes alıyorlar, terletmiyorlar. Olur da terlerseniz suyu çok hızlı dışarı atıp sizi kuru tutuyorlar. Bu şekliyle pamuktan daha sağlıklılar.

Psikolojik olarak polyester malzeme hala kafanıza yatmadıysa, belki M&S gibi markaların %50 yün %50 pamuk ürünlerini düşünebilirsiniz.
  • kaptankedi  (08.02.22 15:02:43) 
Yerine göre değişiyor. Mesela iç çamaşırı ve pijama gibi giyimlerde pamuklu tercih ederim. Polyesterle uyuyamam yakar beni. Ama gündüz kıyafetleri, gömlekler, bluzler, pantolonlarda sırf pamuklu olmayabiliyor. Mesela eşofman altında Polyester olmazsa aşırı sünüyor. %100 polyesteri de günlük hayatta pek tercih etmem, ya sporda ya da özel gün kıyafetinde falan ancak kullanırım.


  • curukturpkokusu  (08.02.22 15:15:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.