[]

Tum vucut MR

Arkadaslar bunun icin doktor talebi gerekli mi? Ya da kendi istegimle bir goruntuleme merkezinde yaptirabiliyormuyuz? Simdiden tesekkurler




 
Evet yapılır belki ama çok pahalı olur ve bir işine de yaramaz. Boşa para vermiş olursun.


  • malheiros  (07.02.22 23:13:32) 
Hastaliklarda erken tani icin cok tercih edilen bir goeuntuleme, neden ise yaramadigini dusnuyorsunuz?


  • bradfords  (07.02.22 23:42:59) 
hayatımda tüm vücut için mr çekildiğini görmedim. şikayet olan bölge için kısmi olarak çekiliyor, o bile çok uzun sürüyor. tüm vücut için saatler sürer sanırım.

bahsettiğiniz erken tanı için çekilen olsa olsa bilgisayarlı tomografi olabilir. çok daha hızlıdır fakat epey radyasyon alırsınız.
  • kibritsuyu  (08.02.22 01:07:58) 
Çok uzun sürer ve dayanamazsın. 1-1.5 saat hiç kıpırdamadan durman gerekir


  • garylineker  (08.02.22 01:12:22) 
Ben de dayanamazsın demeye geldim. bana bir kere yapıldı çooook uzun sürdü. ara vermemek gerekiyormuş. benim normalde klostrofobim falan yok ama sonlara doğru inanılmaz midem bulandı ve resmen nefes alamadım. hani son anları resmen yıl gibi geçti. ayrıca ağzımda neredeyse bir gün boyunca metalik bir tat kaldı ve çok garip metalik bir koku alıyordum kendimden. o günden sonra bir kez dizim için girdim. artık klostrofobi sahibiyim sanırım...
yani doktor istemeden bunu yaptırmak için çılgın olmak gerekir.

  • irene  (08.02.22 08:45:59) 
Tüm vücut MR diye bir şey yok.
1- Bir kere bu alet bir yere odaklanarak çekiyor. Yani bel MR'ı bile istendiğinde hangi aralıkta olduğu yazar. Beyin MR veya Beyinin içerisindeki Hipofiz, beyin sapı, beyincik hepsinin ayrı ayrı çekilmesi gerekiyor. Bunların hepsi ilaçlı veya ilaçsız olarak çekilebiliyor. Her biri de odaklanan bölgenin büyüklüğüne ve MR cihazının gücüne göre yaklaşık 45 dk ile 20 dk arasında bir aralıkta çekilecektir. ilaçlı ve ilaçsız çift çekim gerektirir. Bunun dışında daha göz, troid, boyun MR'ları var ve belki benim de hiç duymadıklarım vardır. Sonuç olarak sadece boyun üstü için neredeyse 1 gün MR çektirmeniz gerekecektir.
2- Görüntüleme olarak her şeye çözüm olacak bir konu değildir. Kesin bir sonuç olarak bütün dokular için uygun olmayabilir. Bu nedenle doktor tarafından gerekli görüldüğünde yaptırılması gerekir diye düşünüyorum.
  • yeninesiltupcu  (08.02.22 09:11:30) 
amaç tümör veya kanserli hücreleri bulmak ise belki PET yapılabilir. ama oda maliyetli olacaktır.
üst mesajlarda dendiği gibi doktor istemeden zor olur. çünkü doktor istek yaparken hangi tanıyla hangi bölgenin nasıl incelenmesi gerektiği gibi bilgilerde yazıyor. inceleyen radyolog ona göre yorumluyor görüntüleri.

  • astronom bey  (08.02.22 12:05:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.