[]

Oculus quest 2 alayım diyorum ama...

bunu alayım diyorum ama emin olamadım.

en son buraya xbox sormuştum burdaki cevaplardan sonra gittim aldım gayet de memnun oldum.

şimdi de bunu sorayım dedim. bir tane türk bir youtuberın videosunu izledim zibilyon tane aparat taktı alete anca kullanılır bişi oldu.

sanki aparatlar olmadan baya dandik bir şey gibi ama bilemedim.

memnun musunuz? artılar/eksiler?

 
memnunum. high end bir pc varsa almanı öneririm ben. çünkü oculus storeda oyun ve uygulamalar 20-30 dolar arası değişiyor. en fazla 5-6 saat süren bir oyuna döviz kazanmıyorsan o paraları vermek saçma. ama güzel orta üst seviye bir pc varsa storedaki oyunları exclusivelar hariç hepsini temin edebiliyorsun. 30 dolarlık oyun 40-50 tl oluyor steamde. pcden oynayabilmek için iki seçenek var kablosuz ve kablolu. kablosuz çok rahat direk kutudan çıkardığın gibi oynuyorsun ama max 2,5 saatte bitiyor batarya. kabloluda herhangi bir kısıtlama görmedim gerçi max 4 saat falan oynamışımdır kabloluda.
izlediğin videoda taktıpı parça muhtemel elite straptir. o biraz daha sağlam duruyor kafada ama kutudan çıkan hali de bi sıkıntı yapmaz iş görür, yani baktın olmuyor sonradan alırsın.

dediğim gibi indie tarzı oyunlarda yüksek bir pc istemeyebilir ama alyx flight simulator racing simleri denerim diyorsan onlara baya iyi bi sistem gerekiyor özellikle flight simde
  • cassey  (07.02.22 20:40:52) 
Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. Çoğu düzgün oyunu bitirdim ama hala düzenli kullandığım birkaç uygulama var. Fitxr, Eleven table tennis, beat saber, in death, dirt 2.0,... Bunlar hiç bikmayacagim şeyler sanırım. Bugün bozulsa, koşa koşa olmasa bile bir noktada tekrar alırım herhalde.

Önemli artıları;
Kablosuz olması.
Başka yerlerde olmayan pek çok oyun içermesi. En büyük market olduğu için herkesin yatırımını yaptığı yer olması.
Yapması gereken her şeyi son derece düzgün bir sekilde yapması. Can sıkıcı huyları olmaması.
Fiyatı.
Dayanıklı. Ufak tefek çarpmalarda bir şey olmaz.

Eksikleri;
Konfor süper değil ama bir iki ufak upgrade ile hallediliyor. Çılgın paralar yatırmaya gerek yok.
Oyunlar pahalı ama korsan yüklemek veya steam üzerinden kullanmak mümkün.
Türkiye'de garanti falan yok.
Yazın sicakta insanin hiç kullanası gelmiyor. 3 mevsim kullanmak veya klima acmak lazım.
  • chavezding  (07.02.22 21:13:25) 
(bkz: oculus quest/@roket adam)

ben 1. gen kullandım bi süre. çok boğucu bi deneyim bence beni sarmadı yani. önce bi yerde biraz dene derim konforlu değil çünkü.
  • roket adam  (07.02.22 21:20:32 ~ 21:21:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.