[]

sizce fetö yakın gelecekte tekrar dirilişe geçip yayılabilir mi ?

yoksa seçim sonucunda akp'nin dağılmasıyla onlar da tarihin tozlu raflarına mı gömülür ?

bana nedense bu adamlar, iktidardan(ve tabii akp'den) bağımsız olarak her an her şeyi yapabilecek potansiyeldeymiş gibi geliyor. talibana denk bir örgüt yani.


 
Yeni gelecek hükümetin tutumununa göre değişir. Bunların palazlanmasında tek etki AKP'nin desteğiydi.


  • olaylar olaylar  (07.02.22 18:23:01) 
fetö kendi halinde bir yapı değil. siyasi kimlik kazanmış bir tarikat ve tabi bunun arkasında da abd var. burada amaç abd çizgisinden çıktığı vakit her 10 yılda bir türkiye'de abd destekli gerçekleştirilen darbelerden biriyle türkiye'yi hizaya getirmek. bunun en büyük örneği 1980 darbesi. boşuna türk solunun büyük yara aldığı darbe demiyorlar 1980 için.

fetö elbette hala daha güçlü, hala daha faaliyet yürütüyor. malum partinin içinde zaten yeteri kadar adamları olduğunu biliyoruz (kaldı ki khk'lar fetöye zarar vermekten çok yine sol görüşlü kesime zarar verdi). bunun haricinde iyi parti içerisinde de ciddi oranda yapılanmaları olduğu iddiaları var (ümit özdağ'ın ihracı da buna itirazından kaynaklanıyor diye biliyorum). fetö, gerekli zemini bulduğu vakit toparlanmaya çalışacaktır ancak eski gücüne ulaşabileceğini pek sanmıyorum, çünkü görüşümüz ne olursa olsun 15 temmuz'da insanların darbeye koyduğu tepki ve fethullah'ın ulusal hain ilan edilmesi bu konuda abd'nin başka ortaklıklar kurmasını gerektirecektir. bu belki nurcu tarikatı olur, belki süleymancılar olur, belki başka biri, şimdilik bilemiyoruz.

demek istediğim şu: fetö kendi halinde bir tarikat değil. abd tarafından finanse edilen ve avrupa'nın türkiye ayağında faaliyet gösteren bir örgüt (bu açıdan akp de avrupa ve abd destekli siyasal islam projesinin bir meyvesiydi ve bu yüzden iktidara fetöyle kol kola geldiler). elbette çok güçlüler, elbette geri dönmeye çalışacaklar. ama halk desteğini kaybetmeleri işlerini zorlaştırıyor, bu yüzden aynı gücü yeni yüzlerle ensemizde hissedebiliriz.
  • lesmiserables  (07.02.22 18:25:43) 
cevap basit. bugüne kadar nasıl yaptılarsa yarın da aynı şekilde yaparlar. başka bir isimle de olabilir. başka bir yapılanma ile de olabilir. akp ya da başka bir iktidar bu konuda ne kadar hassas davranırsa davransın, gözden kaçan bir dolu hikaye olabilir.


  • co2s2  (07.02.22 18:25:53) 
Gecebilir, ben daha cok akp'den sonra diger partiler onlara biraz daha sicak bakacak gibi dusunuyorum. Rte gitse akp de sicak bakar :) hangisi faydalarina gelirse. Eskisi kadar guclu olacaklarini hic sanmiyorum, ulkenin sahibi olmuslardi nerdeyse :)

Ek olarak su anda sistemde hala cok fazla fetocu var turkiyede, cogu akp'ye gectim diyor, bir kismi hala gizli. Yarin obur gun firsat dogdugunda (oyle ya da boyle rte'nin gitmesi bi bosluk doguracak) bir seyler yapmak icin tekrar harekete gecebilirler. Umalim da muhalefet partileri rte sonrasinda dogru adimlari atsinlar ve buna firsat vermesinler, denize dusen yilana sarilmasin :/
  • fakyoras  (07.02.22 18:26:54 ~ 18:29:17) 
Risk var. Eski güçlerini bulacaklarını da sanmıyorum.

Taliban'a denk bir örgüt olduğu fikri yanlış. İyi incelenirse Taliban'ın Afganistan içinde "yerli" bir örgüt olduğu anlaşılır.
Temelde Taliban ABD'ye karşıdır ve büyük oranda desteği Pakistan'dan alır. Pakistan da yıllardır Türkiye'ye yakın ve samimidir. Türkiye'nin ayrıca Afganistan'da askerî güç bulundurması oldukça önemlidir.

Fetö ise ABD desteklidir.
Ve görülen o ki fetö bağlantılı kimseler tweeter ve YouTube kanallarında etkin olarak hala yayın yapıyorlar.

ABD resmi açıklamasına göre geri çekildi Afganistan'dan ama gerçekte bu yaptığı kaçmayla eş değerdir. ABD'nin de Rusya gibi yerel güçlere karşı koyamama gibi bir zafiyetleri vardır. Vietnam'da da bu görüldü.
Rusya da zamanında Afganistan'dan geri çekilmek zorunda kaldı.

Abd askeri olarak kaybetse de böyle durumlarda genelde kazanan kendi film sektörleri oluyor.
  • Erva  (07.02.22 20:00:52) 
Hayır


  • stavro  (07.02.22 20:09:52) 
turkiye'de bu saatten sonra hayır. ancak avrupa ve abd'deki ermeni ve ayrilikci kurt lobileri gibi turkiye aleyhine faaliyetlerde ellerini guclendirebilirler. bu biyiklilar kindar baya.


  • dr doofenshmirtz  (07.02.22 21:20:33) 
Metö
Süto

Niceleri var sırada.
  • neymis  (07.02.22 22:54:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.