[]

klimayı ısınmak için çalıştıranlar var mı?

ilk açışta dereceyi kaça veriyor? sonra azaltıyor mu?

ben 24e verip açıyorum. düzene girince 20ye düşürüyorum. doğru mu yapıyorum bilmiyorum. evin sıcaklığı kaç , derece de yok

inverter klima benim.

odanın kaç derece olmasını istemeliyim? bunu belirleyen şartlar, yalıtım izolasyon vs gibi şeyler sanırım

 
Ben 24 dereceye getiriyorum sabit duruyor. Zaten hava çok soguk olunca odanın ısısı anca 20 derecede sabit kalıyor. Ama normalde klimayı kaç dereceye ayarlarsan anca o derecenin altına düşerse çalışmaya başlar


  • limonlu eksi  (07.02.22 18:12:54) 
flaplar dik olarak asagi bakacak ve fan sonda olacak (isinan havayi yere zemine ufleyecek), yoksa "bir turlu isinamiyorum, ayaklarim hep donuyor" sendromu olur :)

on-off degil inverter klima ise, duzene kendisi sokuyor (istenilen dereceye yaklastikca daha yavas calisiyor...), derece ile oynamaya gerek yok.

Derece de 20-25 arasi konforunuza gore.
  • darkrocq  (07.02.22 18:17:30 ~ 18:20:55) 
benim bildiğim klima 21 derecede hava üflemiyor. üflediği sıcaklık sabit ve yüksek .. 21 derece olarak girdiğiniz şey odanın sıcaklığının olmasını istediğiniz derece.

sürekli olarak ölçüyor, 21'in altına düşünce biraz üflüyor bırakıyor. yani önce 25 yapıp, ardından 21 yapmanın bir mantığı yok aslında.
  • co2s2  (07.02.22 18:28:52) 
@co2s2

klima on-off tipi ise once 25 yapip sonra 21 yapmak arasinda fark yok.
klima invertor ise ornegin oda 20 dereceyken 25'te tutmakla 21'de tutmak arasinda fark var. Invertor klima istenilen isiya yaklastikca isi pompasinin calisma performansini dusurur (daha az elektrik harcamaya baslar). Ozetle inverter klimanin agzindan cikan hava sabit sicaklikta degildir, ayarladiginiz sicaklikla o an odadaki sicaklik arasindaki farka gore degisir.
  • darkrocq  (07.02.22 18:49:24 ~ 18:52:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.