[]

Unutkanlık problemi için ilk hangi doktor?

Merhaba,

ezelden beri bir unutkanlık problemi yaşamaktayım. Şimdiye kadar dahiliyede yaptırdığım tahlillerde hiçbir eksiklik çıkmadı ( en fazla d vitamini yazardı doktor). Bir sonraki aşama psikiyatri mi olmalı?

Sevgiler.

 
Nöroloji


  • art pepper  (07.02.22 16:23:14) 
Ben de benzeri bir durumdan muzdaribim. Fakat nörolojik bir sıkıntı çıkmadı. Basit dille anlatıyorum; önemsemediğim ve varlıkla özdeşleştiremediğim şeyleri siliyormuşum kafamdan. psikolojik de değil, karakteristik bir şey olabileceği görüşüne vardı doktorum. tarihler, isimler aklımda değildi. ama o tarihi zaten hiç önemsemediğimi fark ettim. sevgili oluşumun yıl dönümünü, aradan 365 gün geçmesini kutlamak mantıklı gelmiyor. ya da birine Ayşe adı konulmuş olması. o kişiyi Ayşe ismi ile özdeşleştirirsem aklımda kalıyor sadece. daha derinlik sebepler arayan bir hafızam var.

hasılı, nörolojik bir bulgu varsa üstüne gidin. ama bazı insanlar da böyle işte. kimisinin damak tadı gelişmiştir, kimisi verilerin fazlasını hafızaya depolamaz, kimisinin gözleri yeşildir, gibi :) Bu açıdan bakıp, barıştım unutkanlığımla. bazen hâlâ işimi zorlaştırıyor, ama derdimi seviyorum artık.
unutkanlığım bir olaydan sonra olmadı bu arada, küçüklüğümden beri böyleyim.
  • lovemyself  (07.02.22 16:29:55) 
B12 de önemli


  • ceketimi alip cikcam  (07.02.22 18:57:34) 
İlla ki nörolojik olmak zorunda değil. Hiperaktivite, odaklanma problemi gibi psikiyatrinin alanına girecek şeyler de olabilir.

Normalde besinsel olarak demir eksikliği ve b12 yapıyor bu boku. Onlarda sorun yoksa o zaman böyle bir problem olabilir. Kendimden biliyorum, akademisyenim şu an ve hayatım boyunca bu odaklanmadan kaynaklı unutkanlıkla çok uğraştım. Çözülmeyecek şey değil. O da değilse artık o zaman nörolojik birşey aranır.
  • Kayzer1919  (07.02.22 22:55:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.