[]

macbook klavye - kurtuluşu var mı?

Merhaba,

Macbook air'e soda döküldü, hemen silip pirince yatırdık. iki gün bıraktık, sonrasında açınca bilgisayar calısıyor ama klavye 3 saniyeliğine falan çalışıp sonra klavye yok demeye başlıyor. trackpad de aynı şekilde.

Şimdi benim anlamadığım şey o ilk açıldığında şifre isterken 2-3 saniye basınca 2 harf kadar girebiliyor olmamız temassızlık olmadığı anlamına gelmiyor mu? Fiziksel bir sorun olsa hiç çalışmaz, değil mi? Sistemsel bir sorun olma ihtimali var mı, format falan atsak :(

Ne yapabiliriz buna?

Teşekkürler

 
Klavyeyi söküp yekün alkol banyosu (konnektörü dahil) çözüm olabilir ama garanti durumu ne cihazın siz açarsanız patlayabilir. Apple servisine götürseniz tamir ile uğraşmaz direkt yeni klavye ve trackpad kilitler. Garantisi geçmiş cihaz ise apple tamiratı yapan düzgün yerler var bahsettiğim gibi kurtarmaya çalışabilir cihazı.

Benim başıma gelseydi klavyeyi kurtarırdım bir şekilde ama trackpad ölü gözüyle bakardım en baştan :(

En kötü ihtimal çıkma klavye en kolay apple bilgisayarlar için bulunuyor ama trackpad hala şüpheliyim.
  • hedep  (07.02.22 15:08:20) 
sodayı bilmiyorum ama yeni m1 air'e çay bardağı düştü ekrana. dibinde bitmiş çay üç beş damla bir şey vardı. ekran koruyucuyu geçip ekranı çatlattı. harici ekranla görüntü alsak bile wifi kartına falan bir iki damla sızmış nasıl olduysa. klavye çalışmasına rağmen login olamadık makineye harici ekran ile. yetkili servis logic board, klavye, alt kasa komple değişime 8000 civarı yazdı. o ara sıfırı 9250 TL idi.

demem o ki bunlar narin cihazlar. tamirinde de astarı yüzünden pahalıya gelebiliyor. özel servislere de mutlaka gösterin fiyat alın. apple bazen sizin makineyi 4000-5000'e sayıp yenisini verebiliyor. öyle bir şey de deneyebilirsiniz aynı paraya geliyorsa tamir ile.
  • rosencruz  (07.02.22 15:30:18) 
benzer bir olay ben de yaşamıştım. önce birkaç harf çalışmaz olmuştu sonra yavaş yavaş iyice saçmalamıştı tüm tuşlar neredeyse iptal olmuştu.

çalışmada sıkıntı yoksa tek sıkıntı klavyededir. ankara'da atafix var bu konuda tek geçerim ben ankara'da yaşamamama rağmen oraya kargolamıştım. 2 yıl önce 600 TL gibi bir şey ödemiştim bugün 2000 tl falandır heralde. modele göre de değişiyordur tabi.
  • youshookmeallnightlong  (07.02.22 15:36:46 ~ 15:37:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.