[]

yazlık evde zemine döşenecek malzeme seçiminde nelere dikkat edilmeli?

zeminden kastımız iç mekan, iç mekana döşenecek seramik vb. malzeme.

çok yüksek bütçelere çıkmadan alternatifleri araştırıyoruz ama seramiklerin bile o kadar çok çeşidi çıkmış ki, kafamız çok karıştı.

bir de, danıştığımız birkaç mimar, tedarikçi vb. kişilerin ellerinde bulunan stokları övdüğünü, olmayan stokları da kötülediğini fark ettik, iyice kafamız karıştı.

yıllar önce kışlık evin mutfağına koçtaş'dan bir taş almıştık. görüntüsü güzeldi ama çok kötü çıktı, çok leke tutuyor.

aradığımız malzeme: leke tutmayan, ıslanınca çok kaymayacak, dayanıklı, öyle hemen çizilmeyecek, çatlamayacak, yarı mat yarı parlak gibi bir seramik çeşidi veya o tarz bir malzeme

önerileri olanlar olursa şimdiden çok teşekkürler.

ya da hangi malzemeden uzak durulmalıdır?

 
Yazlık da olsa kışın orada yaşama ve barınma ihtimali düşünülüp yerden ısıtma mutlaka yaptırın.

Seramik şart mı? Komşuların evlerinde var mı? Varsa memnuniyet verisi almaya çalışın.

Geri dönüşü olmayan, tamiri-eki-yaması olmayan bir ürün bir süre sonra.
  • John Bloor  (07.02.22 12:18:53) 
Yer fayansi farkli, duvar fayansi farkli. Once buna gore model bakin.
Yer icin bence parke desenli fayanslar fena olmayabilir.
Cok puruzsuz olanlar olmasin, kayar. Cok acik renk de olmasin
  • kuehles blondes  (07.02.22 15:22:04) 
Seramik düşünüyorsanız kaydırmaz olanlarına bakın (genelde kaydırmaz seramikleri dış bahçe ya da havuz kenarı olarak satıyorlar)
Sakın doğal taş filan yaptırmayın yazlık olduğundan sürekli oturulmayacak muhtemelen, o sebeple uzun süre temizlenmez ve uygun ortamı bulduğunda doğal taşlar küflenme, mantar, yosun vs. oluşumu yapıyor.

  • catamenia  (07.02.22 15:23:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.