[]

elektrik kesintileri olacak mi ?

türkiye bir enerji krizi içinde mi ? mum, mazot, el feneri pil stoklamalı mıyız ? jeneratörümüz zaten vardı ama bir tane daha ekstra mı alsak ?




 
küresel çapta bir enerji krizi var. www.bbc.com


  • Improbable  (07.02.22 11:47:44) 
Merhaba;
Genel bir değerlendirme için aşadağıki video'ya bakabilirsiniz.
İlk yarım saati atlayabilirsiniz, özetle jeneratör yedeklemeye gerek yok ancak enerji birim fiyatları artmaya devam edecek, buna bağlı hayat pahalılığıda artacak.

Dünya da enerji politikalarında bir değişikliğe gidiliyor, bu durumda dünya da bir bocalamaya sebep oldu (iklim değişikliği, karbon emisyonları v.b) ülkemiz bunun sanayi ve ticaret alanında etkilerini daha görmeye başlamadı. (ihracaat ürünlerine ek vergi sınırlamalar v.b).

www.youtube.com
  • sealth  (07.02.22 12:01:57 ~ 12:03:00) 
mum mazot fener pil falan saklayacak bi durum yok. kesinti falan da olmayacak.başta pandemide bozulan üretim dinamikleri, sonra da rusya meselesinden dolayı ortalık biraz karıştı ama bunun etkisi fiyatlara yansıdı çoğunlukla. %x fazla ödemek mecburiyetinde kalınır en kötü senaryoda.

bir de başta avrupa olmak üzere, fosil yakıtlardan uzaklaşma işinin suyunu çıkardı. o kadar abarttılar ki, bu da enerji krizinde belirsizliklere yol açtı. o yasak bu yasak diye diye artık bir çok yer "baba tamam da elektrik nasıl üretilecek" diye sormaya başladı. herkes sallamıyor o kadar tabi. rusya fransa vs devam ediyor başta nükleer üretim olmak üzere.

neyse sorundan çok uzaklaştım da, senin dediğin kadar korkunç şeyler olmayacak
  • avatar is back  (07.02.22 12:02:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.