[]

zenginlerin finansal danışmanı

çok büyük serveti olan futbolcular, oyuncular, ünlüler paralarını, servetlerini yönetmek için danışmanlarla çalışıyor mudur? mesela 50 milyon dolar serveti olan bir oyuncu parasını nasıl değerlendiriyordur? mesela benim milyon dolarlarım olsa önemli borsalarda değerlendirirdim ama para büyüdükçe önemli bir fonla çalışırdım herhalde.

bildiğim kadarıyla otel, restoran açan futbolcular oluyor. ama ne bileyim james hetfield ne yapıyordur parasını mesela? 300 milyon dolar serveti varmış. yönetmek için birilerine ihtiyaç var bence.


 
(bkz: menajer)


  • erty_ksk  (07.02.22 08:58:28) 
yok ya menajer durumu farklı. onlar iş bulmayı vs. idare ediyor. mesela benim 50 milyon dolar servetim olsa ne yapacağımı bilemem. bist'e girilmez, gayrimenkul alınmaz. profesyonel bir destek arardım.


  • black mamba  (07.02.22 09:08:00 ~ 09:08:13) 
İşte o finansal danışman, yatırım şirketleri, hisse alımları, iş ortaklıklarını da menajerler yönetiyor çoğu profesyonel işlerde. Yoksa bülent ersoyun nerden haberi olacak da iş makinesi alacak, taksi alacak vs.


  • erty_ksk  (07.02.22 09:14:23) 
Amerika'da falan bu konuda danışmanlık veren şirketler var.
Mesela eski rockstarlardan biri, guns&roses basçısı, ekonomi okumuş 90ların sonunda. Şimdi ünlülere finansal danışmanlık ve servet yönetimi desteği veriyor.

Türkiye'de bu çok yok. Genelde ünlülerin çoğunun menajeri bile babası / ablası falan. Servetlerini de yine ya kendileri ya da muhasebecileri ve ailelerinden birileri yönetiyor. Genelde çoğunun çevresinde abidik gubidik arkadaşları var ve "abi şöyle bi fırsat var oraya koy nakiti, gel bitcoin alalım, bak bizim arkadaşların yeni bir girişimi var ona ortak ol, gel abi cafe açalım" diye ellerindeki nakiti eritiyor. Çok başarılı değiller yani. Eğer çevresindeki adamlar akıllıysa geri dönüşünü alıyor. Yoksa çar çur ediyor. Mesela Bülent Ersoy'a iş makinesi al diyen akıllı biriymiş.
  • anten  (07.02.22 09:19:48 ~ 09:21:07) 
Örnek shaq zamanında nasıl finansal danışman seçtiğini anlatır;
youtu.be

Kısacası evet var. Olmayanlarin çoğu zaten sonradan kötü noktada çünkü para gelirken harciyorlar.
Shaq yatırımlarına bakarsaniz calistigi direkt belli zaten.

Türkiye'de futbol konusunda ayhan akman bu konuda konusmustu en son.
youtu.be
  • logisticsmanager  (07.02.22 10:45:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.