[]

macbook'ta pencereler arası geçiş

selamlar,

command-tab ile açık uygulamar arası geçiş yapılıyor. ama benim istediğim aynı uygulamada birden fazla açıksa, bunlar arasında geçiş yapmanın bi kısayolu var mıdır?

mesela 3 tane visual studio code açık olsun bende. bunlar arasında geçiş yapmak için bir kısayol arıyorum. şu anda altta uygulama simgesine sağ tıklayıp açık olan projeleri görüyorum ve buradan istediğim projeye tıklayıp öyle diğer projeyi seçmek zorunda kalıyorum. her seferinde bunu yapmak zor geliyor açıkçası.

var mıdır bunun bi yolu? mac'te en sinir olduğum şey.

 
Uygulama tam ekranken gesture ile ( 3 parmak) geçiş olmuyor mu?


  • orient blue  (06.02.22 23:22:00) 
  • nuisance  (06.02.22 23:29:11) 
@orient blue oluyor ama bi sürü şey açık olunca seçmek için yine vakit kaybediyorum. aslında istediğim bi command-tab gibi bi kısayolla aynı uygulamada bi önce açtığıma gidebileyim.


  • contavolta  (06.02.22 23:30:12) 
F3'e basarsan açık olan tüm pencereleri küçük bir şekilde ekrana sığdırır. control (⌃) F3 yaparsan, sadece o an önde olan uygulamanın pencerelerini gösterir. Sonra ok işaretleri ya da mouse ile seçim.


  • himmet dayi  (06.02.22 23:33:54) 
MacBook değil mi? Cmd-tab'le falan niye uğraşıyorsunuz ki? MacBook'un en önemli avantajlarından biri pencereler arası geçiş özellikleridir.

Track padde üç parmağınızı yukarı doğru kaydırdığınız zaman açık olan bütün pencereler küçülerek ekrana dizilir, aradan geçiş yapmak istediğinize tıklarsınız. Eğer tam ekrandaysanız bu kez üç parmağınızı sağa veya sola doğru kaydırdığınız zaman açık uygulamalar arası geçiş yapar.
  • Kayzer1919  (07.02.22 00:02:16) 
aynı uygulamada oluyor mu hatırlamıyorum ama, 3 farklı masaüstü oluşturup (o tüm pencereleri gördüğün ekrandan) üçünde farklı pencereleri tam ekran yaparsan üç parmağı sağa sola kaydırarak aralarında geçiş yapabilirsin.


  • nhk ni youkosu  (07.02.22 00:04:56 ~ 00:05:19) 
cmd + >< (sol shift'in hemen yanındaki tuş, ' da olabilir default mac klavyesiyse)

cmd ve şu iki tuştan biri yani:

i.stack.imgur.com
i.stack.imgur.com
  • passion rules the game  (07.02.22 07:14:55 ~ 07:17:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.