[]

Rusya'nın amacı nedir?

Konuyla ilgili pek bilgim yok ama takip eden arkadaşlar olduğuna eminim, Rusya'nın Ukrayna konusunda isteği nedir tam olarak kendi toprağı mı yapmak istiyor güç gösterisi yapıp ABD'ye falan mesaj mı veriyor, nedir tam olarak? Teşekkür ederim.




 
Ukrayna AB'ye ve NATO'ya doğru yanlıyor. Rusya da bunu istemiyor.
"E Rusya'ya ne oluyor?" diyebilirsin fakat ABD'nin her müttefik toprağına üs kurduğunu, bu ülkelerde askeri istihbarat çalışmaları yürüttüğünü biliyoruz. Doğal olarak Rusya da burnunun ucunda ABD üssü ve askeri istemiyor. Kırım'ın ilhakı da bu yüzdendi. Rusya'nın esasen Ukrayna'yı istila etmek gibi bir amacı yok ama işler kızışırsa girecektir Ukrayna'ya. Olan Avrupa ve ABD medyasının (özellikle DW, Sky News ve BBC) kara propagandası yüzünden Ukrayna halkına olacak. Sabah akşam "masum Ukrayna halkı Rus askerine karşı talim yapıyor" şeklinde propaganda yürütüyorlar.

  • lesmiserables  (06.02.22 22:25:00 ~ 22:25:29) 
@lesmiserables tamamen doğru açıklamış. ufak 1-2 ekleme yapmak gerekirse, abd müttefiklerinin biraz dağılması, avrupa'da birlik beraberliğin azalması ve özellikle silahlı gücünü neredeyse unutmasından mütevellit onları tekrar bir araya getirecek, onları diri tutacak şeyler yapmak istiyor. tabi ukrayna-rusya üzerinden yapması biraz riskli falan oldu. rusya ise aşırı ciddiye alıyor bu konuyu. en ufak taviz vermemek, hatta avrupa ve abd'nin durumu böyleyken üstlerine gidip gözdağı vermek istiyor. sadece avrupa değil tabi abd'de son zamanlarda ciddi bir güç ve gövde gösterisi kaybı yaşadı. suriyeden çekilme, afganistan'dan başarısızlıklarını kabullenerek çekilme falan onları da zedeledi.


  • avatar is back  (06.02.22 22:36:30) 
Yani ortada aslında bi sorun yokken elbirliğiyle sorun yaratmışlar yine. Teşekkür ederim bilgiler için.


  • Zaman Tamircisi  (06.02.22 22:39:37) 
Ukrayna ile kalmayacak balkanlara devam edecek.


  • hepbiarayisicinde  (07.02.22 01:25:47) 
aslında bir şey olduğu yok sadece abd ve şürekası propagandayı kökledi. bugün rusyanın işgal planı diye yaydıkları haritalar 10 yıl öncesinin bellingcat yayınları da işte bellingcatin etki edebileceği çevre ile bütün batı/abd medyasının etki edebileceği çevre bir değil farkı görüyoruz. yoksa kaç yıllık geyik ha bugün ha yarın 47. oblast kiev olacak diye veriyorlar korkuyu.


  • Efoody  (07.02.22 01:47:16 ~ 01:47:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.